Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Juleplatter - Skab din egen unikke samling

Er du til unikke samleobjekter og smukt håndværk? Så er juleplatter helt sikkert noget for dig. Med din helt egen samling julens platter kan du nyde en unik del af Danmarks historie, og samtidig komme i julestemning år efter år. Hvert år udkommer der platter med nye motiver, og de produceres kun i et begrænset antal. Her kan du læse mere om, hvorfor platterne fra blandt andet Royal Copenhagen skal være en del af din samling af julepynt.

Hvis du ikke allerede har en samling, så er det aldrig for sent at begynde. Flere juleplatter er med tiden blevet værdifulde samleobjekter, og det kan blive en hel hobby at samle på de smukke platter.

Med en af de smukke platter med julemotiv får du et stykke kultur som en del af din julepynt. Vi kender juleplatterne som de klassiske, blå platter med smukke julemotiver i blå og hvide nuancer. Alle platterne indeholder et julemotiv og er udført af professionelle kunsterne gennem tiden.

Historien om juleplatterne

Den første af de populære platter blev produceret af firmaet Bing og Grøndal helt tilbage i 1895. Lige fra starten blev de lavet som samleobjekter. Det vil sige, at der hvert år udkommer en ny, der kun blev produceret i et begrænset antal.

Den allerførste juleplatte hedder ”Bag den frosne rude”, og er i dag et meget eftertragtet samleobjekt. Den er kun produceret i et meget lille antal og er derfor også svær at opdrive. Platterne fra tiden under anden verdenskrig anses ligeledes som sjældne og meget værdifulde.

Heldigvis behøver du ikke at finde de mest sjældne for at få en smuk og unik samling af platter. Her på siden finder du et udvalg af smukt designede platter med julemotiver, som kan blive en del af din egen samling.

Unikke juleplatter fra Royal Copenhagen igennem 100 år

Vidste du, at Den Kongelige Porcelænsfabrik kom med sin første juleplatte i år 1908? Der er altså 100-års jubilæum i 2018, og der forventes at blive rift om de populære platter. Det er derfor en god idé at holde øje med siden her, hvis du vil have fat i de unikke platter fra Royal Copenhagen 2018.

Platterne fra Royal Copenhagen dekoreres altid af førende danske kunstnere. Husk, at platterne fra Royal Copenhagen kun produceres i et begrænset antal.

Platterne fra Royal Copenhagen har igennem de sidste 100 år har været en helt unik del af Danmarks historie. Når du køber en af julens platter fra Royal Copenhagen, køber du derfor ikke bare et stykke julepynt, men et stykke af den danske kulturhistorie.

En juleplatte er:

  • Et stykke dansk kulturhistorie
  • Et unikt samlerobjekt
  • Den perfekte julegaveidé, hvis du leder efter personlige gaver

Se udvalget af juleplatter her!

Køb i dag, så du kan udvide eller påbegynde samlingen af smukke platter med julemotiver! 

Viser 11 ud af 11 resultater
Mussel Helblonde FAD 36,5CM
Mussel Helblonde FAD 36,5CM
7,800.00 DKK.
Musselmalet Helblonde Sovseskål M. LÅG 40 CL
Musselmalet Helblonde Sovseskål M. LÅG…
9,700.00 DKK.
Rindal - Alex Ahrendtsen - Bog
Rindal - Alex Ahrendtsen - Bog
239.95 DKK.
Royal Copenhagen - 2024 juleplatte - Juleforventning
Royal Copenhagen - 2024 juleplatte -…
939.00 DKK.
Royal Copenhagen - 2024 Samleartikkel, lysestage - Blå
Royal Copenhagen - 2024 Samleartikkel,…
599.00 DKK.
Royal Copenhagen - B&G 2024 Juleplatte - Jul på landet
Royal Copenhagen - B&G 2024 Juleplatte -…
939.00 DKK.
Royal Copenhagen 2024 Juleplatte: Juleforventning
Royal Copenhagen 2024 Juleplatte:…
939.00 DKK.
Royal Copenhagen Ornament Mus
Royal Copenhagen Ornament Mus
789.00 DKK.
Royal Copenhagen Samlerartikler Mejse
Royal Copenhagen Samlerartikler Mejse
789.00 DKK.
Termokop 26 cl.
Termokop 26 cl.
799.00 DKK.
Termokop 26 cl. og Tallerken 15,5 cm.
Termokop 26 cl. og Tallerken 15,5 cm.
1,049.00 DKK.