Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Juledekorationer – Inspiration til selv at lave dem

Det funkler med lys og flotte juledekorationer i de fleste hjem, når julen først står for døren. Hjemmelavede juledekorationer kommer i et hav af variationer – faktisk er to ikke ens – og de behøver bestemt ikke at være besværlige at lave. Lad dig inspirere af de mange idéer til hjemmelavede juledekorationer, vi har samlet her på siden.

Du kan sikkert huske det: Glæden ved at vågne op til pakkekalendere, julekalendere og frustrationen over, at kalenderlyset ikke brændte helt hurtigt nok. Kalenderlyset og de hjemmelavede juledekorationer er fast inventar i de fleste hjem til jul. Så tænd for julemusikken, og læs med her, hvis du savner idéer og inspiration til dette års juledekorationer.

Hjemmelavede juledekorationer spreder julestemning

Når december først står for døren, vrimler det med hyggelige projekter for dig og din familie. For det er i julemåneden, at vi finder tid og ro til at samle familien til kreative julestunder.

De hjemmelavede juledekorationer er ingen undtagelse. Vælger du at lave din egne juledekorationer, har du fri mulighed for at mixe og matche alt efter, hvilken julestemning du går efter. Nogle elsker gran og hørkranse – andre foretrækker materialer som metal og glas samt LED-lys. Når du har fundet idéen til din juledekoration, er det dig, der bestemmer!

Saml familien til en krea-dag, hvor I laver julebag, julepynt og juledekorationer sammen. Julen er et overflødighedshorn af kreative projekter. Mangler du alligevel inspiration til dine juledekorationer, kan du læse med her

Juledekorationer til indendørs og udendørs brug

Er du vild med julen, har du helt sikkert et kalenderlys stående hjemme i stuen i hele december måned. Har du pyntet flot op til jul indenfor, men mangler der et strejf af julestemning udenfor, kan du sætte en flot juledekoration op ved indgangen til dit hus.

Når du laver en juledekoration til udendørs brug, er der flere ting at være opmærksom på. Er dit materiale vind- og vand afvisende? Kan lysene klare de danske vinterforhold? Og hvorfra skal din juledekoration kunne ses?

Vi har samlet et lille udpluk af juledekorationer til udendørs brug. Få idéen til din næste juledekoration her på siden, print dine skabeloner, og find saks og lim frem. Så sænker julefreden sig hurtigere end de dalende snefnug juleaftensdag.

Juledekorationer – idéer for både børn og voksne

Spred varme i de kolde vintermåneder – lys stuen op med fyrfadslys og stearinlys i flotte juledekorationer. Der findes et hav af flotte, julede dekorationer og både du, dit barn og dine bedsteforældre kan være med, når der skal males fyrfadsglas og kreeres juledekorationer. Mangler du en god idé, kan du kaste dig ud i en af disse hjemmelavede dekorationer: 

Send en juledekoration til en du holder af

Vil du gerne lave en anderledes julehilsen eller bare glæde en person du holder af i den søde juletid, så kan du sende en flot juledekoration til vedkommende.

Du kan finde inspiration blandt en af disse juledekorationer.

Kreative ideer til årets juledekorationer

Vis / Skjul filtre
Viser 5 ud af 5 resultater
Juledekoration med kalenderlys omgivet af mini julelandskab
Juledekoration med kalenderlys omgivet af mini julelandskab

Lav din helt egen kreative juledekoration med et kalenderlys omgivet af et julelandskab bestående af juletræet og forskellige julefigurer.

Det giver nogle flotte og anderledes juledekorationer som er sjove at lave. Det kan også være en sjov aktivitet for hele familien.

Pris fra: 293.00 DKK.
Julestjerne med kogler, gran og lys til ophæng
Julestjerne med kogler, gran og lys til ophæng

Inviter dine gæster til julehygge og god julestemning fra det sekund, de banker på hoveddøren – hæng en flot julestjerne i metal, kogler, gran og lys op på hoveddøren. Tag på koglejagt i det danske vildnis, eller køb dine kogler til din juledekoration.

Bind koglerne fast til din metalstjerne, og fyld stjernen med metaluld i guld. Lim resten af de dekorative materialer på stjernen, og bind en LED-lyskæde fast til stjernen. Så er du klar til at byde dine gæster velkommen til julefrokost, juleaften og ikke mindst julehygge!  

Pris fra: 349.00 DKK.
Udendørs julekrans med flettede stjerner og lys
Udendørs julekrans med flettede stjerner og lys

Det er de færreste, der mestrer flettekunsten første gang, de kaster sig ud i at flette julestjerner. Mestrer du derimod kunsten i dag, kan du løfte niveauet en tand og kaste dig ud i timevis af julehygge og flet.

Til den flettede julekrans skal du bruge en metalring, stjernestrimler, en limpistol og LED-lys. Flet de mange stjernestrimler sammen, og lim dem på metalringens ene side. Tilføj en LED lyskæde i fine farver og et bånd til ophæng på kransens bagside. Så er der fantastisk, hjemmelavet julestemning for alle pengene! 

Pris fra: 338.00 DKK.
Lysglas med glasmaling
Lysglas med glasmaling

Alle kan være med, når der skal males med glasmaling. Kun fantasien sætter grænser, når penslen svinges og glasmalingen fordeles. Find jeres yndlingsfarver, og mal jeres lysglas med pensel eller skumstencil.

Sæt lysglassene til at tørre, inden I sætter dem i ovnen. Lad dem hærde i ca. 30 minutter ved 160 grader. Bagningen gør, at lysglassene kan vaskes ved mild opvask i hånden, uden at malingen skaller af. 

Pris fra: 240.00 DKK.
Lysglas med selvklæbende stickers
Lysglas med selvklæbende stickers

Decoupage er en klassiker, når det kommer til julepynt og juledekorationer. Dronning Magrethe er berømt for den franske klippekunst, men det behøver slet ikke at være kompliceret at dekorere dine og dine børns lysglas med decoupage.

Find gamle magasiner og servietter i mønster frem, klip, og lim med gennemsigtig lim – så har I funklende julelys i decoupage, inden I ved af det. Skal det være ekstra julet, kan I dekorere decoupagen med pailletter, julebånd eller lignende.

Er decoupage-kunsten for omfattende, kan du dekorere dine lysglas med selvklæbende stickers. Idéen og resultatet er det samme – teknikken en anden.

Klip de selvklæbende stickers ud, og pynt glasset med julebånd og julede klistermærker. Lad julen funkle – sæt et fyrfadslys eller LED-lys i dit lysglas! 

Pris fra: 169.00 DKK.

Juledekorationer i gipsgaze

Vil du skrue niveauet op for dine hjemmelavede juledekorationer, kan du kaste dig ud i flotte dekorationer i gipsgaze. Lav fine skåle og fyrfadsstager, og mal dem i flotte farver. Giv dine kreationer i gave til dem, du har nærmest, eller lad dem funkle i stuen med LED-lyskæder eller fyrfadslys. Lad dig inspirere af vores idéer og eksempler – eller opfind dit eget! 

Fyrfadsstager og skåle i gipsgaze

Klip dine gipsstykker i passende størrelse, og pust din ballon op. Du bestemmer selv, hvor stor eller lille du ønsker, at skålen skal være. Dyp gipsgazen i vand og form den på ballonen. Form tre gipsgazekugler til fødder, og sæt dem fast på bunden af din skål.

Når først gipsen er tør, kan du sprænge ballonen og male indersiden i flotte farver. Lad fyrfadsstagen funkle i lyset fra et stearinlys, og dekorér din skål med gran, julekogler og lyskæder, inden du lader den pynte i stuen. Sværere er det ikke at lave flotte fyrfadsstager og skåle i gipsgaze!

Saml familien til julehygge, kreative projekter og julebag. Julefreden vil uden tvivl sænke sig, når julestjernen kommer op at hænge og fyrfadslysene spreder varme i flotte, hjemmelavede juledekorationer. 

Find yderligere inspiration her

Savner du mere inspiration til at lave hjemmelavede juledekorationer af forskellige materialer, så kan du finde mange flere ideer lige her.

Se også vores oversigt med ideer til DIY julepynt lige her.