Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Hjemmelavede nisser og julemænd

Drillenisser, kravlenisser og havenisser. Kært barn har mange navne, og i december måneder kommer nisserne og julemændene frem fra deres skjul. Lad julestemningen sprede sig – pynt op med nisser og julemænd i huset! De hjemmelavede nisser og julemænd kommer i et hav af forskellige design, farver og materialer. Læs med her, hvis du søger inspiration og gode idéer til dine hjemmelavede julefigurer.

Selvom nisser i virkeligheden ikke har noget at gøre med den kristne jul, er det formentlig de færreste af os, der vil være dem foruden i december. For julen er fyldt med traditioner og drillenisser, der spiser risengrød på loftet, når de altså ikke laver ballade i stuen. Gør julen en smule sjovere – pynt op med hjemmelavede julemænd og nisser! 

Hjemmelavede nisser og julemænd i et hav af materialer

Julemænd og nisser hører uden tvivl julen til. Så hvorfor ikke invitere familien på klippe/klister-dag, hvor I laver hjemmelavede nisser og julemænd til juletræet? De hjemmelavede figurer kommer i et hav af udgaver og materialer, så der er rigeligt med gode idéer at lade sig inspirere af, når I kaster jer ud i de kreative projekter. Prøv blandt andet:     

  • Strikkede og hæklede nisser i fine julefarver
  • Syede og filtede nisser til vindueskarmen og sofaen
  • Hjemmelavede julemænd i farvet karton til ophæng

Ideer til hjemmelavede nisser og julemænd

Vis / Skjul filtre
Viser 4 ud af 4 resultater
Nissemænd af filt med lange strømper og skæg
Nissemænd af filt med lange strømper og skæg

Lad julestemningen sprede sig – giv den gas med filten, og lav søde nissemænd af filt med langt skæg, høj hue og strømper. Stil dem i vinduet, eller giv dem i gave, til en du holder af. Dit gode håndværk og timerne bag vil uden tvivl vække glæde hos den heldige vinder af dine hjemmelavede nisser.

Print mønsterskabelonerne til nisserne, og tegn dem op på den røde og grå filt. Klip delene ud og glem ikke frynserne på de røde nissehuer. Brodér fine snefnug på nissehuen og nissekroppen med bomuldsgarn, inden du syr dem sammen med knaphulssting.

Sy bunden fast til det ene af de to stykker filt, inden kroppen fyldes med pudefyld. Sy de lange ben i tubestrik fast til den del af kroppen, der stadig er åben. Lad et lille hul mellem benene stå åbent, så du kan fylde lidt plasthagl i kroppen, inden den lukkes.

Mal nisseskoene i rød, og lim dem på de lange ben med benvarmere. Lav nissens karakteristiske skæg i spaltede silketops, og sy det fast øverst på nissens krop. Nu er nissen næsten færdig! Sy træperlen fast på skægget, og lim nissehuen på hovedet, så det dækker skæggets syning. Så har du julehygge, hjemmelavede nisser og god stemning i familien!

Pris fra: 488.00 DKK.
Drillenisser i træ til ophæng
Drillenisser i træ til ophæng

Sæt en weekend af til hyggelige juleprojekter og hjemmelavede julenisser i træ. Så snart I har fundet jeres træstykker til drillenissernes hoveder, kan hele familien være med til at tegne og male. Lad julestemningen sprede sig til duften af hjemmebag og julehygge – pynt op til jul med sjove drillenisser i træ!

Læg ud med at finde din træskrive og mal en nissehue i rød på toppen af hovedet. Find hobbytuschen frem og mal sjove ansigter på træskiverne. Bor et hul i toppen af huen til en snor, nissen kan hænge i – så er din julepynt klar til juletræ og juledans!

Pris fra: 240.00 DKK.
Hjemmelavede julemænd med små pakker
Hjemmelavede julemænd med små pakker

Julemænd og pakker går unægteligt hånd i hånd. Skriv søde beskeder, til dem du holder af, og gem dem i dine hjemmelavede julenisser på miniæsker med en pebernød eller to. Spred julestemning omkring dig – overrask dine kære med søde ord og små gaver!

Mal dine hjerteformede æsker og kegler til nissehuer i dine yndlingsjulefarver. Har du lyst til at gøre en smule ekstra ud af dine hjemmelavede nisser, kan du dekorere dem med glimmerlim og hobbytuscher. Sno snoren til en kvast, der samles med en knude foroven. Træk enden gennem nissehuen, og lim den fast til hovedet. Tegn et fint ansigt på din hjemmelavede julemand, inden du limer hovedet fast til pakken. Et voila – et styk julenisse på miniæske!

Skriv et navn på bagsiden af æsken, og gem en lille gave, eller et fint ord i julenissen. Hæng din hjemmelavede julepynt på juletræet, og gør en leg ud af, at alle skal finde deres respektive nisse og juleord, inden julegaveræset skydes i gang.

Pris fra: 634.00 DKK.
Julemænd og rensdyr på tøjklemmer af træ
Julemænd og rensdyr på tøjklemmer af træ

Klæd dine tøjklemmer på til jul – gør dem til fine nisser og rensdyr i december måned!

Form dine stykker af chenille til gevir og nissehue. Pynt huen med en hvid perle på toppen, inden du limer rulleøjne og træperler til næser fast på tøjklemmen. Sværere er det ikke at gøre de tarvelige pligter en smule hyggeligere til jul!

Har du lavet en pakkekalender til dine børn, eller en du har kær, kan du sætte dine pakker fast til en snor med dine hjemmelavede nisse- og rensdyrklemmer. Så er der jul for alle pengene!

Pris fra: 85.00 DKK.

Find flere ideer her

Vil du gerne have endnu flere ideer til hvordan du kan lave hjemmelavede julenisser og julemænd, så kan du finde flere forslag lige her.

Du kan også kaste dig over et andet DIY projekt. Find inspiration til hjemmelavet julepynt her.

Du kan også købe færdige julenisser eller finde inspiration til mere julepynt her.