Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gode og sjove julefrokost lege

Skal du være med til, eller afholde en julefrokost, så kan du i dette indlæg finde inspiration til sjove og gode julefrokost lege.

Til en julefrokost må der ofte gerne ske lidt mere end bare almindelig hygge rundt om bordet, samt en masse god mad og drikke. Der må til langt de fleste julefrokoster også godt være en eller anden form for underholdning eller nogle lege som kan sætte lidt fut i selskabet. Og det er sådan set uanset hvilken alder gæsterne har.

Ofte er der jo, måske især ved en firmajulefrokost, en god blanding mellem unge og erfarne gæster, og også her kan det være en rigtig god ide med nogle julefrokost lege.

Gode grunde til at afholde julefrokost lege

Der kan være rigtig mange gode grunde til at lave nogle sjove julefrokost lege. Jeg vil nu prøve at give nogle bud på hvorfor det er en god idé at gøre lidt ekstra ud af julefrokosten med noget underholdning.

 • Det kan være trivielt for nogle “blot” at sidde en hel aften om en bord og snakke.
 • Det kan være træls for mange at skulle deltage i den samme slags “små kedelige” julefrokost en masse gange i december.
 • Underholdning, aktiviteter og julefrokost lege kan i den grad være med til at ryste folk sammen, skabe sammenhold og byde nye medarbejdere velkommen på en fed måde.
 • Med aktiviteter og lege engageres alle til at gøre festen sjovere og mere levende. Og alle ønsker vel i bund og grund en sjov aften, nogle skal bare lige have et ekstra skub eller nogle gode ideer til at sætte fut i festen.
 • Med anderledes og sjove julefrokost lege, er sandsynligheden for at festen ikke sådan lige går i glemme bogen være langt sjovere. Hvis medarbejdere eller deltagere til julefrokosten taler om den et godt stykke tid efterfølgende vil det havde været en uforglemmelig fest.
 • Aktiviteter tvinger fok til at tale eller agere med/mod andre deltagere. Dermed kan julefrokost lege være med til at nedbryde fordomme medarbejdere i mellem. Måske kan det endda være med til at skabe en endnu bedre klima og socialt samvær i firmaet/familien efterfølgende.

Det var nogle af de grunde jeg kunne finde frem som gode grunde til at gøre lidt ekstra ud af julefrokosten, f.eks. med julefrokost lege.

Ideer til julefrokost lege

Der findes mange forskellige slags julefrokoster. Der er både de private og dem i firmaet. Og til mange julefrokoster er der kun unge, ældre eller måske oftest en god blanding. Derfor vil nedenstående liste være ideer til alle de forskellige målgrupper i én liste. Så må du selv sortere i dem. Men forhåbentligt kan du finde nogle gode ideer til gode og sjove julefrokost lege herunder.

 • Opsæt en photo booth fra Myselfie: Mange taler om årets julefrokost både før og efter den finder sted, og hvorfor ikke sætte en photo booth op, som kan forevige mange sjove øjeblikke fra festen? Sådan en gimmick skal nok blive brugt helt af sig selv, men du kan sætte ekstra fut i festlighederne ved at give præmier til aftenens sjoveste billede eller lignende. Book en Myselfie her.
 • Pakkeleg / pakkespil: En klassiker til mange julefrokoster, fødselsdage og lignende. Hver besøgende har en lille gave med, som alle så kan konkurrere om i pakkespillet. Se ideer til gode gaver til pakkeleg lige her.
 • Quiz: Lav en quiz selv eller brug spørgsmålene fra en spil, og sæt præmier på højkant til vinderen, og giv evt. nogle “trælse” opgaver til taberen.
 • Gæt en sang: Udvælg en række kende sange, evt. julesange, og spil 20 sekunder af hver nummer, og lad dine gæster skrive sangens navn ned. Den der har flest rigtige vinder.
 • Indtag scenen: Få nogle medarbejdere eller familiemedlemmer til at lave noget sjov på scenen. F.eks. parodier på ansatte i virksomheden. Publikum kan så forsøge at gætte hvem det er der laves parodi på. Det kunne også være at chefen skulle grilles og laves sjov med på scenen. Alternativt, så hyr en stand up komiker eller lignende til at komme og underholde. Det er sjovt for alle.
 • Temafest: I kan også afholde jeres julefrokost som en temafest. Det ville jo så være nærliggende at vælge jul som tema, men andre temaer kan også sagtens komme på tale. En temafest i sig selv har også en lang række fordele.
 • Dresscode: Kræv at alle til julefrokosten skal komme udklædt. Som minimum i en julesweater, men gæsterne må meget gerne gøre mere ud af det. Giv evt. en præmie for flotteste og dårligste julepåklædning
 • Udgiv awards: Et sjovt indslag til en julefrokost kunne også være en mini award show, hvor medarbejderne eller familiemedlemmer honoreres for ting som f.eks.: Mest velfriserede, mest sporty, gladeste, skøreste, mest sultne person eller lignende titler. I den mere seriøse afdeling kunne det være årets medarbejder eller lignende. Sæt præmier på højkant eller sørg for at gøre det til en tradition, der kan stræbes efter til næste års julefrokost.
 • Konkurrencer: Alverdens simple konkurrencer kunne også være en mulighed. Ballondans, kartoffelløb, stoledans, snapskonkurrence eller lignende. Find flere ideer her.
 • Skift pladser: For at gøre julefrokosten mere levende kan du også lave en snedig plan for hvordan folk skal sidde til at starte med, og så sørge for at alle skal skifte pladser hver eneste time. Enten helt organiseret (af festudvalget) eller uorganiseret hvor folk bare selv finder en ny plads.

Ønsker du at gøre lokalerne ekstra festlige, så kan du finde ideer til julepynt i denne artikel.

Gadgets du kan bruge til sjove indslag til julefrokosten

Vil du gerne lave nogle sjove indslag eller lege til julefrokosten, så kan nogle at nedenstående gadgets måske sætte kulør på festen:

Har du flere forslag?