Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Hvad skal jeg ønske mig?

Når julen så småt banker på døren, begynder mange mennesker at stille sig selv spørgsmålet: Hvad skal jeg ønske mig? Familien har måske længe efterspurgt en liste med julegaveønsker fra dig – og lige så længe, har du måske lovet at finde ud af det.

Nu er du så endt her i jagten på gode gaveønsker. For det ér ikke altid nemt at svare på, hvad man ønsker sig. Især ikke, når man ikke synes, man mangler noget.

Derfor har vi forsøgt at give dig svaret på spørgsmålet ”Hvad skal jeg ønske mig?” i denne artikel. Vi kommer også med gode tips til, hvordan du forhindrer at komme til at stå i den samme situation næste jul. Og hvem ved? Måske kommer du endda til at blive en hel ekspert i at udlevere gaveønsker til jul.

Gode gaveønsker til jul

Hvis du ikke umiddelbart kan finde ud af, hvad du skal ønske dig, er nedenstående gavetyper gode steder at hente inspiration i.

  • Tøj. Det er altid lækkert at få nyt tøj – også selvom man måske ikke ligefrem mangler noget. Derfor er tøj populære gaveønsker. Du kan sikkert også finde noget, du kan lide og så er det bare med at få den pågældende style noteret ned som gaveønske. Men husk også at skrive din størrelse ned, så du ender med den rigtige model. Find masser af lækkert modetøj til jul her.
  • Ting til hjemmet. Hvis du går op i boligindretning, er der med garanti nogle nye designs, du endnu ikke har opdaget, som kan bruges som gaveønsker. Det kan også være, der rent faktisk er noget du mangler til for eksempel køkkenet? Du kan tjekke denne webshop ud og se, om svaret på ”Hvad skal jeg ønske mig?” måske kunne gemme sig der.
  • Ure. Et armbåndsur er måske ikke noget, man skænker mange tanker – men der findes et væld af flotte ure, og måske er det på tide med et nyt? Der er masser af spændende modeller og særligt de praktiske Smartwatches er en overvejelse værd. Du kan finde masser af flotte ure der er oplagte som gaveønsker her.
  • Smykker. Går du med smykker til dagligt, kan du med garanti finde nogle fine gaveønsker i denne kategori. Især øreringe er oplagte at udskifte engang imellem, men også halskæder, armbånd og ringe er gode gaveønsker. Særligt til dem, der står dig nær. Find flotte smykker fra de mest kendte smykkebrands her.
  • Oplevelser. Det kommende år bliver endnu bedre, når du har forskellige spændende ting at se frem til. Måske kunne du godt tænke dig at prøve at dykke – eller springe i faldskærm? Det kan også være du er mere til en tur i biografen, koncerter eller at komme ud at spise? Det hele kan fungere som gode gaveønsker til jul – og som en ekstra bonus får du med disse gaver glæden spredt ud over hele året. Find en masse oplevelsesgaver du kan ønske dig her.
  • Gadgets. Gadgets er grundlæggende ting, der gør livet nemmere eller sjovere og markedet bliver hele tiden større. Der findes derfor masser af ting i denne kategori af gaveønsker, som måske også passer til dig. En powerbank, en selfiestang og en USB-højtaler til telefonen er eksempler på gode, brugbare gadgets. Du kan finde et stort udvalg her.
  • Ting du har brug for i hverdagen. Svaret på spørgsmålet ”Hvad skal jeg ønske mig?” kan også være ”helt almindelige dagligdagsting”. Du skal alligevel ud at købe parfume, shampoo eller ansigtscreme selv – så derfor kan du lige så ønske dig dette. Særligt når du er helt på bar bund i forhold til dine gaveønsker. Find dine favoritter her.

Sådan finder du gode gaveønsker til jul

At kunne svare på spørgsmålet ”hvad skal jeg ønske mig?” er første skridt til at lave en liste med gaveønsker. Det næste er at gøre det nemt for familien at opfylde disse.

Det kan du gøre ved hjælp af følgende 3 gode råd:

Tilpas prisen på dine gaveønsker med gavebudgettet

Hvis familien har et nogenlunde fast gavebudget og I har aftalt, hvad jeres gaver hver især må koste, kan du sørge for at matche dine gaveønsker med denne pris. Så kan du nøjes med at give vedkommende de ønsker, der kan indfries. Dermed får gavegiveren en liste vedkommende rent faktisk kan bruge til noget.  

Ønsker du dig noget, der er meget dyrt, kan du eventuelt foreslå giveren at gå sammen med nogle andre. Du kan også ønske dig penge som tilskud til det pågældende gaveønske.

Send et link til giveren af gaven

Når du har fundet svaret på hvad du skal ønske dig online, kan du med fordel kopiere linket ned på din smartphone eller pc og sende det direkte til den, der har efterspurgt dine gaveønsker. Ved at klikke på linket kommer giveren af julegaven således direkte til varen i den webshop, den kan købes – og så er det nemt at fuldføre købet af gaven.

Det øger desuden sandsynligheden for at din julegave har den rette størrelse eller farve og sikrer, at du ikke får brug for at bytte din julegave.

Giv ikke de samme gaveønsker til alle

Det kan være fristende at sende de samme gaveønsker til jul til hele familien. Det er dog sjældent en god ide. Først og fremmest vil det medføre tvivl hos modtagerne af listen om, hvad de skal købe. Med mange muligheder skal de pludselig til at vælge – og samtidig forsøge at tage højde for, om der mon allerede er en anden, der har købt den pågældende julegave.

Derudover risikerer du at ende med 3 ens par sko, som du er nødt til at bruge tid på at bytte efterfølgende. Sørg i stedet for at dele dine gaveønsker til jul op, så ingen modtager de samme.

Hav en liste med dine gaveønsker klar

Du kan forebygge at stå med spørgsmålet ”Hvad skal jeg ønske mig?” igen til næste jul ved at være på forkant. Året igennem falder du sikkert over en masse spændende ting, smart tøj eller smukke ting til hjemmet, som du overvejer at købe – men ender med ikke at bruge penge på.

Sørg for at notere disse ting ned. De kommer igennem året til at udgøre en hel liste med ting, du godt kan lide eller har gået og drømt om – og pludselig har dine gaveønsker til næste jul nedskrevet sig selv.

Brug eventuelt din telefons notefunktion til listen. Så har du den altid ved hånden og kan desuden nemt indsætte links til varen i den aktuelle webshop direkte på listen.

Har du brug for mere inspiration til dine gaveønsker? Så tjek også siden Ideer til gaver ud.