Glædelig jul

Findes der noget hyggeligere end at modtage en ”glædelig jul julehilsen” fra sine nærmeste? Spred ekstra juleglæde og god stemning i hjerternes tid ved at sige glædelig jul med manér. Herunder får du masser af idéer og inspiration til, hvordan du kan sende både traditionelle og utraditionelle julehilsner til dine familie og dine venner. 

Den helt traditionelle måde at sige glædelig jul på er at sende et julekort. Selvom du ikke har sendt julekort før, kan du sagtens gå i gang nu. Modtageren bliver helt sikkert glad for at få et brev i postkassen.

Julekort med flotte motiver kan hænges op og pynte i hjemmet og sprede glæde hele december måned.

Når du sender et fysisk julekort, kan du sætte et julemærke på. Et julemærke er et specielt designet frimærke ned et smukt julemotiv. Overskuddet af slaget går til børns ophold på et af Julemærkehjemmene, hvor de bliver hjulpet med problemer som mobning, ensomhed og overvægt.

Julemærket blev opfundet helt tilbage i år 1903, og i dag er mange af dem samleobjekter. Der kommer nemlig nye julemærker hver år. Du kan købe julemærker i postbutikker.

Hvis du mangler inspiration til, hvad der skal stå i dine julekort eller på en hvilken som helst julehilsen i det hele taget, så læs videre, og få konkrete idéer eller inspiration til, hvad du skal skrive.

Idéer til en glædelig jul julehilsen

Din hilsen skal helst være både kort og personlig, hvilket godt kan være svært at balancere.

Den skal være kort, fordi der ikke er alverden af plads på et julekort, og fordi jo længere hilsen, jo længere tid tager det, og hvis du skal skrive mange julehilsener, kan det gå hen at blive et tidskrævende projekt.

Hilsenen skal være personlig, fordi modtageren vil sætte mere pris på en personlig hilsen i stedet for bare ”god jul & godt nytår”.

Her får du nogle idéer til glædelig jul tekster:

  • Glædelig jul og godt nytår til dig og dine kære. Jeg håber I får en skøn juleaften, og kommer godt ind i det nye år.
  • Tak for sidst! Jeg håber, du får en skøn jul med masser af gaver og god mad. Vi ses i det nye år.
  • Selvom vi er langt fra hinanden, så vil jeg alligevel fejre jul med dig i mit hjerte. De varmeste tanker og knus til dig. Glædelig jul!
  • Jeg håber din juletid er fyldt med latter, stunder med dine nærmeste og skønne minder. Glædelig jul til dig og godt nytår!
  • Jeg håber julemanden bringer dig lige det, du ønsker i år! Du vil være i mine tanker juleaften, selvom vi ikke fejrer jul sammen i år. Glædelig jul!
  • Det ville ikke være rigtig jul uden din flæskesteg og brune kartofler! Tak fordi du vil fejre julen med os igen i år.

Idéer til billeder

Du kan vælge at sende et billede sammen med dit julekort, eller du kan lade selve billedet være din julehilsen. Få idéer til, hvordan du kan gøre det ved at læse videre.

Hvis du har børn, bringer det næsten altid glæde hos familiemedlemmerne at modtage julebilleder af børnene. De små ser bare så søde ud med nissehuer på. Du kan selv tage billederne derhjemme, eller du kan få taget rigtig flotte julebilleder hos en fotograf.

Du kan også vedlægge et billede af din hund eller et af dig selv eller af hele familien. Det klassiske er at posere foran juletræet, men der er også mange andre muligheder, som er lidt mere utraditionelle.

Indsæt dit billede i et julemotiv

Du kan nemt og billigt gøre dit eget billede en smule mere julet.

Der er mange smukke eller humoristiske julemotiver at vælge mellem. Find et motiv, der passer til dig her.

Det er en genial måde at lave julede billeder af børnene, uden du behøver at finde halm og nissehuer frem til det helt store foto set-up derhjemme.

En humoristisk julegave

Du kan også sende en lille julegave sammen med din julehilsen.

Det er en god idé, hvis det for eksempel er til en af dine venner, som du officielt ikke er på julegave med. Hvis din ven eller veninde har god humor, så kan du vælge mellem mange forskellige sjove gaver. F.eks. et par sutsko, der ligner bjørnefødder eller måske en selvrørende kop? Find flere idéer her.

Fotokalender

Hvad med en personlig kalender fyldt med gode minder og familiestunder?

Hvis du vælger denne julehilsen, skal du regne med, at den tager lidt tid at lave. Du skal nemlig vælge et godt billede til hver måned i din personlige fotokalender. Til gengæld behøver modtageren ikke at tænke på at købe næste års kalender. Se de forskellige varianter her.

Snekugle med billede

Ryst kuglen og se sneen dale hen over et billede af børnebørnene. Det kan næsten kun blive et hit til bedsteforældrene! Hvis du vil se hvordan du kan sende denne personlige julehilsen, så læs mere her.

Sjove måder at sige glædelig jul på

En julehilsen behøver ikke være traditionel eller kedelig. Med et tvist af humor kan du vise din egen personlighed og samtidig frembringe et smil hos modtageren.

Sender du en lille gave sammen med din julehilsen, får du mange flere måder at ønske glædelig jul på.

Her får du idéer til sjove måder at ønske glædelig jul:

  • Så blev det den tid på året igen. Jeg synes ellers lige, vi havde pillet julepynten ned! Heldigvis ved jeg, at julen bliver god, fordi jeg skal fejre den med dig.
  • Juletiden er lidt ligesom en tur i tivoli – det behøvede nu ikke at være HVERT år! Dog ville jeg ikke undvære din gode julemad. Glædelig jul.
  • All I want for Christmas is you! Nej, egentlig bare vin … Glædelig jul fra mig!
  • Hvad der sker under misteltenen, bliver under misteltenen. Jeg ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår.
  • Jeg har allerede fået mit største ønske opfyldt i år. Det er nemlig dig! Jeg glæder mig til at fejre julen med dig.
  • Jeg hører at julemanden har modtaget din ønskeliste, men på grund af bøvl med Rudolf kan han ikke komme ud med kanen i år. Så du må nøjes med mit selskab! Jeg ved vi får en skøn jul sammen.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder har vi samlet de mest stillede spørgsmål omkring julehilsener og giver dig svar på dem. Læs videre, og bliv helt klar til den travle tid.

Hvornår siger vi glædelig jul?

Det mest almindelige er at sige glædelig jul til andre, den sidste gang du ser dem inden jul.

Til kollegaer vil det for eksempel være inden de går af på juleferie, eller inden du selv gør. De sidste 4-5 dage op til jul er det normalt, at du ønskes glædelig jul af flere omkring dig, ligesom du også selv kan ønske flere en god jul. Det kan være kassemedarbejderen, dit barns lærer eller måske en medpassager i toget, du er faldet i snak med.

Hvorfor siger man glædelig jul?

Vi ønsker hinanden glædelig jul fordi vi ønsker at vores nærmeste får en god og hyggelig jul. Det er ligesom at sige ”god weekend” til kollegaerne om fredagen.

Det er især høfligt at sige glædelig jul til dem, vi ikke skal fejre jul med. Nogle fortrækker at sige ”god jul” i stedet, og det betyder det samme.

Hvor længe siger man glædelig jul?

Du kan sige glædelig jul helt frem til selve juleaften.

Faktisk er det normalt at sige, når du mødes med dem, du skal fejre julen med. På anden og tredje juledag kan du stadig slippe afsted med at sige glædelig jul, men herefter er det normalt at begynde at sige godt nytår – eller den humoristiske frase ”glædelig bag(h)jul!” – i stedet for.

Hvordan siger man glædelig jul på andre sprog?

Over hele verden ønsker vi hinanden en god jul på forskellige sprog.

  • Engelsk: Merry christmas eller Merry X-mas
  • Finsk: Hauskaa Joulua
  • Fransk: Joyeux Noël
  • Færøsk: Gledilig jól
  • Grønlandsk: Juullimi pilluarit
  • Indisk (Hindi): Krisamas Ki shubhakaamanaen
  • Norsk: Gledelig jul
  • Spansk: Feliz Navidad
  • Svensk: God jul
  • Tyrkisk: Mutlu Noel
  • Tysk: Frohe Weihnachten

Vil du have mere juleinspiration?

Vil du have mere juleinspiration, så læs nogle af de mange andre artikler her på juleri.dk. Herunder får du lige et par eksempler:

Hav en rigtig god og glædelig jul!