Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Pakkekalender

Ingen jul uden en pakkekalender. Sådan en vækker nemlig daglig glæde hele vejen frem til juleaften og tilfører december et lag ekstra julemagi.

En pakkekalender vækker i øvrigt begejstring hos både børn og voksne. Derfor har vi lavet 4 forskellige sider med idéer og forslag til pakkekalendere til alle aldre.

Dem finder du her:

Du kan også læse videre her i artiklen og få gode tips til årets pakkekalender. Uanset om du gerne vil lave en selv eller hellere vil købe en færdiglavet pakkekalender. Foretrækker du en adventskalender, så se her.

En god pakkekalender

Om en pakkekalender er god, er naturligvis meget individuelt. Ofte er succeskriteriet dog blot grundlæggende, at modtageren bliver glad for initiativet. Det er som regel løst alene ved pakkekalenderens eksistens.

Det gør imidlertid hele oplevelsen endnu bedre, hvis modtageren får nogle pakkekalendergaver, vedkommende kan bruge. På den måde får giveren også en masse positiv respons på det arbejde, der er lagt i at lave eller købe en pakkekalender.

På den måde vækker pakkekalenderen glæde hos både den, der modtager og den, der giver. Nøjagtigt som hele gavekonceptet er tiltænkt at skulle være.

En god pakkekalender tager derfor udgangspunkt i, hvem den er til. Det er jo vidt forskelligt, hvilke gaver kalenderen skal indeholde, alt efter om det er gaver til børn eller voksne. Samtidig er der også forskel på børn og voksne. Nogle elsker chokolade og bøger – andre er til lakrids og oplevelsesgaver eller personlige gaver.

Sådan finder du den bedste pakkekalender

Her får du en række gode råd til at finde den bedste pakkekalender for både modtageren – og dig.

Læg et budget

Har du lagt et loft over, hvor meget gaverne må koste? Hvis ikke, så kan det være en rigtig god ide, inden du går på jagt efter gaverne. Især hvis du skal købe en pakkekalender til mere end én person.

På den måde sørger du nemlig for, at udgifterne ikke løber løbsk. Vil du kende dine udgifter med det samme, så kan du købe færdige pakkelandere lige her.

Hvis du kender det samlede budget for hver enkelt pakkekalender, kan du også nemt danne dig et overblik over, hvad prisen på hver pakkekalendergave skal ligge på.

Når du undersøger, hvad hver enkelt gave til din pakkekalender må koste, kan du med fordel tage udgangspunkt i budgettet pr. uge i stedet for det samlede budget dækkende alle 24 dage i december.

På den måde kan du nemt justere lidt op for prisen på en af gaverne og ned på nogle af de andre, samtidig med, at du alligevel overholder din egen beløbsgrænse og bevarer overblikket.

Vælg en færdig pakkekalender

Vil du gerne glæde dine nærmeste med en gave hver dag i december - men har du hverken tid eller kreativitet nok til at lave en pakkekalender selv - kan du købe en færdig pakkekalender online, og få den leveret lige til døren.

Der findes flere steder på nettet, hvor du kan finde en færdiglavet pakkekalender til både børn og voksne. Herunder har vi samlet nogle af dem, så du kan spare tid:

  • Det bedste bud på en færdig pakkekalender finder du lige her.
  • Alternativt kan du finde mange sjove og brugbare pakkekalendere lige her.
  • Bestil en pakkekalender med 24 specialøl eller 4 gode flasker vin til en adventskalender. Find inspiration her.
  • Få lavet en kurv fra den lokale vinspecialist med specialøl, vin og andre godter. Ønsker du at gøre det online, kan du f.eks. gøre det her.

Hjemmelavet pakkekalender

Vil du spare penge eller være lidt kreativ med pakkerne, kan du lave din pakkekalender selv. Det er både hyggeligt undervejs og vil med garanti glæde modtageren i hele december måned.

Det kræver i øvrigt ikke meget at kreere en hjemmelavet pakkekalender, der oser af julehygge.

Du kan for eksempel bruge:

  • Plastikposer eller papirposer, som du kan putte dine gaver i. Uden på hver pose kan du skrive tallene fra 1-24 og derefter lægge dem alle i en kasse. Du kan også lade modtageren vælge frit mellem de forskellige gaver dag for dag.
  • Almindeligt gavepapir – gerne ensfarvet, så du kan skrive datoer på. Du kan også binde en seddel på gavebåndet med tallene 1-24.
  • En snor monteret med 24 tøjklemmer, som kan bruges til at sætte adventsgaver og kalendergaver fast på. Du kan enten skrive tal på gaverne eller på klemmerne og genbruge sidstnævnte fra år til år.
  • Et lille grantræ eller enkelte grene, som du binder gaverne fast på med gavebånd. Så får modtageren, udover gaverne i sin pakkekalender, også glæde af den hyggelige duft af gran og jul hele december.

Find guides til hvordan du kan lave en flot indpakning til årets advent- og pakkekalender lige her

Køb en julekalender til gaver

Du kan også købe en julekalender til gaver, som du kan bruge år efter år. Måske havde du selv en af slagsen, da du var barn, som en fingernem bedstemor havde lavet?

En færdig indpakket pakkekalender, som du selv skal fylde gaver i eller binde gaver fast på kan for eksempel være: