Julegaver til børn

Året igennem har de fleste børn en masse ønsker til jul. Hver gang der er en reklame i tv eller på internettet med noget nyt sjovt legetøj, et computerspil eller noget helt tredje, kan man ofte i de danske hjem høre sætningen: ”Det ønsker jeg mig i julegave”.

Udviklingen og interesserne hos børn skifter dog ofte hurtigt og hvad der var oplagte julegaver til børn, da det var sommer, er måske ikke altid relevante julegaver til børn, når det bliver december.

Ofte er julegaveønsker hos børn også dyre, hvilket kan gøre det svært at finde børnejulegaver i den billigere ende af prisskalaen. I hvert fald når man samtidig gerne vil gøre barnet glad og overrasket.

I denne artikel forsøger vi at hjælpe dig på vej, når der skal købes julegaver til børn. Både gennem gode råd og konkrete forslag til julegaver til drenge og julegaver til piger.

Gode julegaver til børn

Der findes en række klassiske gode julegaver til børn, som altid vækker lykke. Samtidig er det muligt at finde små julegaver til få penge indenfor alle gavetyper.

 • Legetøj. Der er masser af muligheder for at købe legetøj online og derfor er det nemt at ordne denne type julegaver til børn hjemme fra sofaen. Du kan for eksempel gå på opdagelse i denne webshop.
 • Plakater til børneværelset. En flot plakat til børneværelset der passer til barnets alder, kan både pynte og være lærerig samtidig. Find et stort udvalg her.
 • Bøger. Bøger er gode julegaver til børn, uanset hvilken alder de har. De små vil elske de sjove billeder og at få læst højt – og de større børn vil nyde at lade sig opsluge af et spændende univers i bøgernes verden eller at blive klogere på et emne, der interesserer dem. Find det hele her.
 • Spil. Et nyt brætspil eller sjovt kortspil vil vække glæde. Ikke kun i juledagene, hvor der er lagt op til en masse samvær, men også løbende når der skal noget andet end digitale aktiviteter til for at underholde. Find et stort udvalg her.
 • Familie- eller børnefilm. Måske kan du finde nogle gode film, som børnene vil elske at se igen og igen. Især film fra Pixar og Disney’s klassikere er populære. Find gode film lige her.

Bløde julegaver til børn

Nogle børn elsker at få bløde julegaver, andre kan næsten blive en smule skuffede. Tøj og sko er dog fine julegaver til børn, hvis blot du sørger for at købe noget, de vil synes om.

En sort striktrøje er måske ikke særlig spændende for den 4-årige – men er barnet interesseret i dinosaurer, robotter eller dyr vil en bluse med seje print heraf blive taget imod med glæde. Det samme gælder, hvis du vælger bluser, nattøj, undertøj eller sokker med favoritfigurerne fra tv.

Det kan du finde et stort udvalg af i denne webshop.

De større børn kan også blive glade for tøj, hvis der er noget konkret, de har ønsket sig. Med alderen kommer ofte drømmen om tøj fra forskellige kendte mærker – og dette er især oplagte julegaver til større børn.

Bløde julegaver til børn er samtidig gode, når du skal finde gaver til de allermindste. Her kan det nemlig være overvældende for den lille med en masse nyt legetøj på én gang – og formentlig har forældrene det meste i forvejen.

Vil du købe tøj eller sko i julegaver til børn, så spørg forældrene til råds angående størrelsen, så du minimerer risikoen for at tøjet skal byttes. Lyt også til, om der er noget konkret, forældrene mangler til barnet. For eksempel overtøj til foråret eller et par nye indendørs sko til vuggestuen.

Et godt sted at købe julegaver til baby og børn af den bløde slags er denne webshop der har et af landets største udvalg af tøj og sko til familiens små.

Anderledes julegaver til børn

Måske har du lyst til at finde nogle anderledes julegaver til børn end du plejer. Det kan være, børnene ikke ved hvad de ønsker sig – eller at du synes, de allerede har masser af legetøj og tøj og derfor ikke mangler mere.

Er det tilfældet, er disse forslag til julegaver til børn måske noget for dig:

 • Oplevelser. Oplevelsesgaver er ikke kun for voksne. Også børn har glæde af at prøve noget nyt eller få en tur sammen med forældrene eller bedsteforældrene. Eventuelt uden søskende, så barnet kommer helt i centrum. Der findes masser af forskellige oplevelser, der er sjove for børn lige her.
 • Gadgets til børn. Hvis du leder du efter sjove og anderledes julegaver til børn, så tjek udvalget i denne webshop. Her er alt fra højtalere formet som enhjørninger til slikautomater og lysende pyntepuder.
 • Julegaver med tekst og billede. Giv dine børn en kop med et skørt billede på eller et forklæde med deres eget navn på eller en af de mange andre personlige og sjove gaver som du finder i denne webshop.
 • Et hjemmelavet gavekort. Kender du barnet godt, kan du lave et hjemmelavet gavekort til præcis det, du ved vil vække lykke. Det kan være en hyggedag med is og shopping eller en tur i biografen med efterfølgende frokost.

Julegaver til drenge

Julegaver til børn kan bruges til både drenge og piger og i dag leger de fleste børn med det, de finder interessant – i højere grad end noget kønsbestemt. Er du alligevel på jagt efter specifikke julegaver til drenge, kan du måske bruge følgende julegaveforslag.

 • LEGO. Der kommer hele tiden nye produkter på markedet indenfor LEGO og der er mange forskellige universer. Lige fra det klassiske LEGO City med brandbiler og fragtskibe til LEGO Ninjago, som er et ninjaunivers. Der er derfor sikkert også et LEGO-sæt du kan bruge som julegaver til drenge. Find et kæmpe udvalg her.
 • Playmobil. Her er der også masser af forskellige sæt og emner at gå på opdagelse i – og måske samler barnet der skal have en julegave allerede på noget? Du kan se et stort udvalg online her.
 • Eksperimenter og trylleri. Mange drenge kan lide at bruge deres hænder og der findes masser af gode pakker, der indeholder ting til fysiske eksperimenter eller tryllerier. Find det hele her.

Julegaver til piger

De nævnte julegaver ovenfor er også gode julegaver til piger. Uanset om den pågældende pige er vild med action og tog eller foretrækker det hyggelige LEGO Friends. Derudover kan nedenstående forslag til julegaver til piger måske hjælpe dig yderligere i mål med årets julegaveshopping.

 • Kreativ leg. At fordybe sig og skabe noget flot er noget mange børn holder af. Der findes mange sæt, der indeholder alt det, der er brug for til at sysle med noget andet end de almindelige perler og malebøger. Tjek for eksempel udvalget af kreative æsker online her.
 • Ting til børneværelset. Fine æsker til småting, flotte kasser til legetøjet eller andre ting til værelset, kan skabe et helt unikt og hyggeligt børneunivers. Der er mange muligheder – lige fra sengetøj og billedrammer til smykkeskrin og skrivebordsorganizere. Find det hele her.
 • Samleting. Mange piger samler på ting. Lige fra viskelædere og nøgleringe til sjove figurer eller glansbilleder. Der er derfor masser af muligheder for en god julegave i denne afdeling. Samtidig er denne type julegaver til piger ikke særligt dyre. Tjek for eksempel udvalget her.

Sjovt legetøj og brugbare gadgets til større børn

Leder du efter gode julegaver til større børn, så tjek udvalget af brugbare gadgets herunder.

Viser 21 ud af 21 resultater
Baby bruser til badekar - båd med ænder
Baby bruser til badekar - båd med ænder
Pris 209.00 DKK.
Bumper ball spil til børn
-41%
Bumper ball spil til børn
239.00 DKK.
Pris 139.00 DKK.
Elastiske snørebånd med skruelås
Elastiske snørebånd med skruelås
Pris 59.00 DKK.
Elektrisk Gel Blaster pistol x5
-17%
Elektrisk Gel Blaster pistol x5
399.00 DKK.
Pris 329.00 DKK.
Fjernstyret RC monster truck
Fjernstyret RC monster truck
Pris 399.00 DKK.
Fortnite hue - Strik
Fortnite hue - Strik
Pris 79.00 DKK.
Gyro bowl spildfri spiseskål til børn
Gyro bowl spildfri spiseskål til børn
Pris 59.00 DKK.
Hover ball fodbold spil
Hover ball fodbold spil
Pris 199.00 DKK.
Hoverball - den svævende bold
Hoverball - den svævende bold
Pris 125.00 DKK.
Knæ, albue og håndled beskyttelsessæt til børn - 3 pak
Knæ, albue og håndled beskyttelsessæt…
Pris 129.00 DKK.
Kreativt aktivitetslegetøj - byg og leg
Kreativt aktivitetslegetøj - byg og leg
Pris 129.00 DKK.
Lille Elsa plys taske
Lille Elsa plys taske
Pris 129.00 DKK.
Maskine til fletninger  -  inkl. tråd og pynt
Maskine til fletninger - inkl. …
Pris 149.00 DKK.
Musikalsk sæbeboble krabbe til badet
Musikalsk sæbeboble krabbe til badet
Pris 119.00 DKK.
Plasma Lampe
-26%
Plasma Lampe
269.00 DKK.
Pris 199.00 DKK.
Pokemon kasket str. 54-56 cm
Pokemon kasket str. 54-56 cm
Pris 79.00 DKK.
Poo! skydespil
Poo! skydespil
Pris 99.00 DKK.
Snørebånd med LED lys
-30%
Snørebånd med LED lys
99.00 DKK.
Pris 69.00 DKK.
Sæbeboble gevær med 8 løb
-55%
Sæbeboble gevær med 8 løb
199.00 DKK.
Pris 89.00 DKK.
Sæbeboble pistol til børn
Sæbeboble pistol til børn
Pris 69.00 DKK.
Toiletpapirs gun
-15%
Toiletpapirs gun
199.00 DKK.
Pris 169.00 DKK.

Gode råd når du køber julegaver til børn

Når du skal købe julegaver til børn, er der især 3 ting, der er værd at have i baghovedet.

Køb ikke julegaver til børn for tidligt

Børns ønsker ændrer sig hele tiden, og selvom det kan være fristende at købe billige julegaver til børn på tilbud i løbet af året – eller på Black Friday – er det alligevel en god ide at vente med at handle stort ind.

Som skrevet i starten af artiklen, kan august måneds ønsker pludselig være forsvundet igen, når det bliver december. Har du allerede købt dine julegaver, når juletiden nærmer sig, ender du derfor måske med at købe noget, barnet slet ikke er interesseret i længere.

Sørg for en overensstemmelse mellem barnets forventninger og dine julegaver

En del af barndommen er at lære, at tingene ikke er altid, som man gerne vil have dem. Dermed er det også en vigtig læring at opdage, man ikke kan få alt det, man ønsker sig. Hvis man kan sørge for at forventninger stemmer så meget overens med virkeligheden som muligt, kommer man dog bedst for start.

Hvis barnet har en drøm om at få 30 gaver, så sørg for at barnet inden juleaften er klar over, at et mere realistisk antal julegaver nærmere er 10.

Har barnet et stort ønske om en ting, der er for dyr, så fortæl barnet at du godt forstår ønsket, men ikke har mulighed for at indfri det. Det minimerer risikoen for skuffelser og konflikter på selve juleaften.

Sørg for at julegaverne kan byttes

De fleste børn tænker ikke over at fordele deres ønsker mellem alle, dem der spørger. Derfor nævner de ofte de samme ting til alle hold bedsteforældre, mostre og fætre.

Det kan resultere i, at barnet ender med at få flere identiske gaver – og det ér bare sjovere at kunne bytte en af disse, i stedet for at have to ens løbehjul eller puslespil. Husk derfor byttemærker eller at gemme kvitteringen, hvis du køber julegaver til børn online.

Tjek udvalget af julegaver til små og mindre børn her!

Fandt du ikke den perfekte julegave til dine egne børn, eller et barn du kender, blandt forslagene heruover, så find mere inspiration i udvalget herunder.

Viser 58 ud af 58 resultater
4girlz DIY Perlevæv
4girlz DIY Perlevæv
Pris 149.95 DKK.
4girlz Symask Mlock-zig
4girlz Symask Mlock-zig
Pris 399.95 DKK.
7 Skræmfri Dage
7 Skræmfri Dage
Pris 99.95 DKK.
Avengers Captain America
Avengers Captain America
Pris 199.95 DKK.
Avengers Thanos
Avengers Thanos
Pris 289.95 DKK.
BABY BLUE CALM
BABY BLUE CALM
Pris 549.00 DKK.
BABY BLUE COZY
BABY BLUE COZY
Pris 379.00 DKK.
BABY ROSE CALM
BABY ROSE CALM
Pris 549.00 DKK.
BABY ROSE COZY
BABY ROSE COZY
Pris 379.00 DKK.
BABYSHOWER DRENG
BABYSHOWER DRENG
Pris 399.00 DKK.
BABYSHOWER NEUTRAL
BABYSHOWER NEUTRAL
Pris 459.00 DKK.
BABYSHOWER PIGE
BABYSHOWER PIGE
Pris 399.00 DKK.
Bussen med Hundrede Etager
Bussen med Hundrede Etager
Pris 129.95 DKK.
Den Store Brætspilbog i Eventyrenes Verden
Den Store Brætspilbog i Eventyrenes…
Pris 199.95 DKK.
Den Store Disneyquiz
Den Store Disneyquiz
Pris 199.95 DKK.
Den Store Quiz om den Store Verden
Den Store Quiz om den Store Verden
Pris 199.95 DKK.
Den Store Quiz om Landsholdet
Den Store Quiz om Landsholdet
Pris 199.95 DKK.
Disney Prinsesser Askepots Slot - Byg Selv
Disney Prinsesser Askepots Slot - Byg…
Pris 249.95 DKK.
Dyrevennernes Puslespilsbog
Dyrevennernes Puslespilsbog
Pris 149.95 DKK.
Ferieautocamper
Ferieautocamper
Pris 179.95 DKK.
Find Fantastiske Ting på Gården
Find Fantastiske Ting på Gården
Pris 99.95 DKK.
Find Holger Først
Find Holger Først
Pris 169.95 DKK.
Find Holger Kloden Rundt
Find Holger Kloden Rundt
Pris 169.95 DKK.
Find Mine Favorit Ting
Find Mine Favorit Ting
Pris 99.95 DKK.
Freddy Hopper Højt
Freddy Hopper Højt
Pris 99.95 DKK.
Gør det Selv Videnskab Videnskab i det fri
Gør det Selv Videnskab Videnskab i det…
Pris 129.95 DKK.
Kai Kids Beanie
Kai Kids Beanie
Pris 400.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Fisken"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Jomfru"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Løven"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Skorpionen"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Skytten"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Stenbukken"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Tvilling"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Tyren"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Vandmanden"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Vædderen"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kids By Friis - Stjernetegns Fødselsdagstog - "Vægten"
Kids By Friis - Stjernetegns…
Pris 329.00 DKK.
Kom med ud i Naturen
Kom med ud i Naturen
Pris 129.95 DKK.
Legekøkken, Blossom Pink
Legekøkken, Blossom Pink
Pris 1,695.00 DKK.
Leo har en Sjov dag
Leo har en Sjov dag
Pris 99.95 DKK.
Magic Mixies Magic Crysta
Magic Mixies Magic Crysta
Pris 899.95 DKK.
MINI BABYBOY - DALMATINER
MINI BABYBOY - DALMATINER
Pris 199.00 DKK.
MINI BABYBOY - DUMBO
MINI BABYBOY - DUMBO
Pris 199.00 DKK.
MINI BABYBOY - STAMPE
MINI BABYBOY - STAMPE
Pris 199.00 DKK.
MINI BABYGIRL - ARISTOCAT
MINI BABYGIRL - ARISTOCAT
Pris 199.00 DKK.
MINI BABYGIRL - BAMBI
MINI BABYGIRL - BAMBI
Pris 199.00 DKK.
MINI BABYGIRL - LADY
MINI BABYGIRL - LADY
Pris 199.00 DKK.
Monster Jam Megalodon
Monster Jam Megalodon
Pris 179.95 DKK.
Mumidalens Alfabet
Mumidalens Alfabet
Pris 149.95 DKK.
Mød Mine Venner En Rejse ud i Rummet
Mød Mine Venner En Rejse ud i Rummet
Pris 149.95 DKK.
NUUROO - AIKO Drikkekop med tud
NUUROO - AIKO Drikkekop med tud
Pris 110.00 DKK.
Peg og Find med Den Kæmpestore Pære
Peg og Find med Den Kæmpestore Pære
Pris 149.95 DKK.
Plus Plus Kuffert Metal blå
Plus Plus Kuffert Metal blå
Pris 249.95 DKK.
Puzzel by Number Adventure
Puzzel by Number Adventure
Pris 99.95 DKK.
Sigurd Fortæller Bibelhistorier Aktivitetsbog
Sigurd Fortæller Bibelhistorier…
Pris 200.00 DKK.
Springbom Kæphest
Springbom Kæphest
Pris 449.95 DKK.
Twins
Twins
Pris 299.00 DKK.