Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Pakkelegsgaver

Pakkelegsgaver der enten underholder eller overrasker er altid et hit. Faktisk kan selve det at finde gaver til pakkelegen være en del af morskaben. Både for dig der skal afholde en pakkeleg og for deltagerne, der selv medbringer deres egne pakkelegsgaver.

Om dine pakkelegsgaver skal være sjove, brugbare, anderledes eller frække er helt op til dig – selvom det naturligvis er en god idé at afstemme dine gaver til pakkeleg efter, hvem deltagerne er. Pakkelegsgaver til juleaften med børn ved bordet og gaver til pakkeleg til herrejulefrokosten kan nemlig være to vidt forskellige ting.

Her får du vores bedste bud på pakkelegsgaver til ethvert selskab og enhver lejlighed. Du finder med garanti også nogle nye ideer til gaver til pakkeleg, du ikke er stødt på før.

Pakkelegsgaver til julefrokosten – eller juleaften

Pakkeleg er en god fast tradition for mange omkring juletid. Mange har derfor brug for pakkelegsgaver til julefrokosterne i løbet af december eller første og anden juledag. Enkelte sniger også en pakkeleg ind nytårsaften for at gøre aftenen endnu mere fornøjelig.

I nogle familier er der, udover julegaverne, også brug for pakkelegsgaver juleaften. Her spilles der nemlig pakkeleg, når julegodterne serveres efter endt juletræsdans og gaveudpakning. I andre familier er det traditionelle gaveræs netop erstattet af en pakkeleg, fordi man så slipper for at købe gaver til hinanden på kryds og tværs - og fordi det måske alligevel er svært at finde på noget at ønske sig.

De fleste holder af en god pakkeleg og hvis man aftaler, hvilken type pakkelegsgaver der spilles om, kan man endda ende med ganske gode gaver. I kan for eksempel aftale et fast beløb i hver især skal købe for eller lave en regel om, at jeres pakkelegsgaver skal være af en bestemt slags. For eksempel ting til hjemmet, noget spiseligt eller noget andet brugbart.

I kan også bare holde en klassisk sjov version af legen og finde skøre og anderledes pakkelegsgaver.

Gaveideer til pakkeleg

Vil du gerne give dine pakkelegsgaver et gavetema – eller leder du blot efter generelle gaveideer til pakkelegen, får du her en række gode forslag til, hvad du kan købe.

Vil du helt selv slippe tøjlerne – og gøre det så nemt som overhovedet muligt – kan du også bestille færdigindpakkede og hemmelige pakkelegsgaver online.

Ellers kan du måske finde inspiration til dine gaver til pakkespil herunder.

Spiselige gaver til pakkespil

Uanset om dit budget til pakkelegsgaver er lille eller stort, kan du altid finde noget spiseligt at pakke ind. Det kan enten være en god flaske vin, kaffe, specialøl, chokolade eller kvalitetslakrids.

I den lavere ende af prisskalaen kan en kagemix, en chokoladebar, småkager eller en pose slik også være gode pakkelegsgaver af den spiselige slags.

Støttegaven – den humanitære pakkelegsgave

Hvis dine pakkelegsgaver skal komme andre end bare modtageren til gode, kan du overføre penge til for eksempel Red Barnet, SOS Børnebyerne eller Kræftens Bekæmpelse.

Vil du alligevel gerne forære noget i din gave til pakkeleg, kan du hos flere humanitære organisationer købe nøgleringe, t-shirts eller andet merchandise som støtter den gode sag. Det er en både særlig og kærlig pakkelegsgave.

Praktiske gaver til pakkeleg

Når dine pakkelegegaver skal være praktiske, kan du vælge en af to ting: Finde noget til hjemmet alle kan bruge eller pakke noget ind, som man alligevel selv køber til husholdningen. Sidstnævnte kunne for eksempel være opvaskebørste og opvaskemiddel, en luksushåndsæbe eller shampoo.

Praktiske pakkelegsgaver næsten alle kan bruge i hjemmet er for eksempel viskestykker, grydelapper, billedrammer eller plastikbokse til opbevaring.

Snydegaver til pakkeleg

Ønsker du at sætte et lidt sjovere præg på legen, når der skal pakkes gaver op, er snydegaver til pakkelegen altid et hit. Du laver en snydegave ved enten at pakke en meget lille ting ind i en kæmpe kasse – gerne med en sten i eller noget der rasler, så modtagerne ikke kan gætte, hvad der er indeni.

Du kan også lave fjollede pakkelegsgaver, som er pakket pænt ind, men måske alligevel skuffer en smule, når dine pakkelegsgaver åbnes. For eksempel en rulle toiletpapir, en pose mel eller noget andet småkedeligt.

En leg er dog altid sjovest, hvis alle overholder reglerne. Har I aftalt et gavebeløb, så brug derfor snydegaverne som ekstra gaver og sørg også for at have pakkelegsgaver med, der harmonerer med de andre deltageres indsats.

Sjove pakkelegsgaver

Hvis du køber dine pakkelegsgaver online, kan du finde et stort udvalg af sjove, skøre og praktiske produkter, der egner sig til som gaver til pakkeleg. Vi har fundet de bedste webshops til dét formål herunder. Dermed kan du nemt finde sjove pakkelegsgaver til både børn og voksne.

Der findes især et hav af sjove og skøre produkter på nedenstående shop, som egner sig godt som gaver til pakkeleg. Bestil i god tid og få dem sendt hjem til dig - så er du nemt og hurtigt klar til julens pakkespil.

Du kan også finde pakkelegsgaver her:

 • Gadgets: Find fede gadgets på en af landets bedste gadgetsshops. Besøg shoppen her.
 • Legetøj: Find spændende legetøj - f.eks. til under 50 eller 100 kr. lige her.
 • Spil: Der findes mange kortspil og brætspil, der er billige og som vil være en god gave til en pakkeleg. Find dem her.

Sjove og nemme pakkegaver i en fysisk butik

Det bedste sted at gå på opdagelse efter gaver til pakkeleg i de fysiske butikker er i en Flying Tiger of Copenhagen butik. Her passer deres koncept med inddeling af varer i 10, 20 og andre små beløbsstørrelser perfekt til pakkeleg.

Søstrene Grene har også masser af gode ideer til pakkelegsgaver og de fleste supermarkeder har ligeledes forskellige rodekasser, hvor du ofte kan finde sjove gaver til pakkelegen.

Er du sent ude i forhold til pakkelegen – og er det kun tankstationen der har åbent – kan du stadig finde last minute pakkelegsgaver i form af magasiner, skrabelodder eller ting til bilen, som for eksempel en ny isskraber og isspray.

Mange tankstationer og kiosker har også oplevelsesgavekort – og ellers kan du også købe disse online og printe dem ud derhjemme.

Frække gaver til pakkeleg

Er du med på at lave lidt ekstra sjov i gaden kan du overveje en mere fræk – eller måske endda erotisk gave til pakkelegen.

For eksempel:

 • En sjov paryk i sort
 • Et forklæde med mandetryk / kvindetryk
 • En tommestok med frække damer på
 • Spillekort med sjove og frække motiver
 • Et alternativt salt og peber sæt

Du kan finde masser af inspiration til frække gaver lige her.

Regler for pakkeleg

Det er altid rart at være enige om, hvilke regler for pakkeleg man spiller efter. Der findes flere forskellige tillægsregler, men de grundlæggende pakkelegsregler er:

 • Alle gaver placeres på midten af bordet.
 • Der rafles med én terning i urets retning.
 • Når man slår en 6’er må man tage en gave fra bordet.
 • Når alle gaver er væk fra midten af bordet, sættes en timer på et minutur – for eksempel til 7 minutter.
 • I denne periode må man stjæle pakker fra hinanden – hvis man slår en 6’er.
 • Når uret ringer beholder alle, de pakker der er foran hver enkelt og pakker gaverne op.

Ekstra regler til pakkeleg

Vil I gerne gøre kampen om jeres pakkelegsgaver endnu mere spændende, kan I tilføje flere regler for hvert enkelt terningeslag.

 • 1 = Sæt timeren et minut frem
 • 2 = Ryk en plads til venstre – men lad pakkerne ligge på bordet
 • 3 = Ryk en plads til højre – men lad pakkerne ligge på bordet
 • 4 = Stjæl en gave fra en anden deltager og forær den til en tredje
 • 5 = Giv en pakke væk til deltageren med færrest gaver

I kan også forlænge pakkelegen ved at spille videre efter alle gaverne er åbnet.

Skal jeres pakkeleg være mere fair?

Særligt hvis der er børn med til jeres pakkeleg, kan det være svært at bære, hvis en af deltagerne ender helt uden en gave. Det er naturligvis risikoen ved at spille, men formålet er jo først og fremmest at hygge sig.

Er der børn eller barnlige sjæle med, kan I derfor aftale, at den med flest gaver - når pakkelegen er slut- frivilligt skal aflevere en gave efter eget valg til dén, der ingen gaver har. Dermed er alle sikret mindst én gave.

I kan også lave en aftale om, at alle kommer hjem med samme antal gaver, de medbragte, hvis I foretrækker det.