Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Julegaveønsker – Lav den bedste ønskeseddel

Her finder du den ultimative guide til årets julegaveønsker! Så hvis du mangler inspiration til årets ønskeseddel, er det bare med at læse med her. Måske finder du også på gaveidéer til manden eller kvinden i dit liv eller til andre, du skal give gave. For her finder du idéer til både små og store.

Se en oversigt over indholdet i denne artikel herunder.

Midt i decembers juletravlhed skal du også brygge en liste med julegaveønsker sammen, fyldt med de ting du selv mangler og ønsker dig. Du vil gerne give dine nærmeste mange ønsker at vælge i mellem, og i forskellige prisklasser. Og selvom der har været dukket mange ønsker op siden sidste års juleønskeseddel, så er både din hjerne og papiret tomt for ønsker. Lyder det bekendt? Så frygt ej! Når du har læst denne guide, er du godt klædt på til at skrive din bedste ønskeseddel nogensinde.

I denne guide kan du finde julegaveønsker, uanset om du er ung eller gammel, han- eller hunkøn. Men først har vi et par gode råd, som er guld værd, når du skal finde de bedste julegaveønsker til dig selv. Senere kommer vi så ind på konkrete julegaveønsker til både kvinder, mænd og børn. 

Sådan skriver du en god ønskeseddel

Når du skal skrive din egen ønskeseddel, så er det først og fremmest en god idé at starte i god tid. Så kan du nemlig nå at få flere julegaveønsker på sedlen efterhånden, som du kommer i tanke om dem. På den måde undgår du også at få skrevet noget på, som du egentlig ikke ønsker dig, men som du kun tilføjer, fordi du ikke ved, hvad du ellers skal ønske dig – du ved servietter, lys, håndklæder og gavekort til specifikke butikker eller indkøbscentre.

Vælg julegaveønsker, du har brug for

En god julegave er én, som du ved, at du kommer til at bruge. Gennemgå din normale daglige rutine, og tænk over, hvad du bruger af sæber og produkter. Er din yndlingsparfume ved at være tom, så er en ny et oplagt julegaveønske at tilføje på din ønskeseddel. Kig også rundt i dit hjem og se om du har brug for en ny urtepotteskjuler, vase eller lignende. Eller hvad med en ekstra god madolie?

Sørg også for at ønske dig ting i flere forskellige prisniveauer. Så der er lidt flere julegaveønsker at vælge i mellem for dem, der skal købe gaver til dig. Altså:

  • Skriv din ønskeseddel i god tid inden jul
  • Tjek om du mangler nye produkter af dem, som du allerede bruger
  • Tilføj julegaveønsker i flere prisklasser 

Julegaveønsker til dig der ikke mangler noget

Måske har du tænkt: Jeg kan ikke finde på nogen gode julegaveønsker, fordi jeg dybest set ikke mangler noget. Faktisk er det et ganske almindeligt problem, som mange står med, når der skal findes ting til julens ønskeseddel – især hvis man har bare en kende livserfaring allerede.

Er du en af de privilegerede med denne udfordring – så bare rolig! Der er stadig masser af gode julegaveidéer til din ønskeseddel. Du kan nemlig ønske dig oplevelser eller gavekort til oplevelser. Læs videre og bliv inspireret.

Skal der gode oplevelser på din ønskeseddel?

Der er næsten med garanti  en god oplevelsesgave til dig, hvis du gerne vil ønske dig noget andet, end du plejer. Skriv på din ønskeseddel, at du ønsker dig oplevelser af en speciel art, og så vil det være nemt og hurtigt for dine nærmeste at købe den perfekte gave til dig.

Der findes forskellige sider på nettet, der har specialiseret sig i at sælge gavekort til oplevelser. Hvis du linker direkte dertil på din ønskeseddel, så bliver det næsten ikke nemmere, for dem der skal købe gaven til dig.

I næste del af guiden kommer vi ind på konkrete julegaveønsker. Scroll ned, og find det afsnit, der er relevant for dig. Før du ved af det, er dit hoved fyldt med så mange nye idéer til geniale julegaveønsker, at kuglepennen eller tastaturet ikke kan følge med.

Julegaveønsker til hende

Synes du, at du allerede har, hvad du skal bruge af stearinlys, skønhedsprodukter og vaser? Heldigvis er der masser af gode ting, du kan ønske dig som kvinde, og det behøver ikke kun at være de klassiske juleønsker.

Her får du en liste med inspirerende julegaveønsker til kvinder. Nedenunder uddyber vi punkterne, så du hurtigt og nemt kan finde ud af, hvad lige netop du ønsker dig.

Hvis du elsker at læse, så er der masser af muligheder for gode ønsker. Et abonnement til e-bøger er meget oppe i tiden. Med sådan et abonnement kan du vælge mellem mange bøger, og det er nemt at starte på en ny bog, og se om den er noget for dig, uden det behøver koste dig hverken penge eller en tur til biblioteket.

Du kan også ønske dig udstyr til din hobby. Hvis du elsker at strikke eller hækle, så vil garn eller strikkepinde være en god julegave. Julegaveønsker til din hobby er også meget personlige, så de er gode at tilføje på listen, hvis der skal være noget lidt anderledes end de almindelige ønsker. Men også perler, maling, stof eller andre hobbyartikler er spændende måde at få og give.

Er du den aktive type, så kan du gøre det sjovere at træne med noget lækkert udstyr. Det kan være tøj, håndvægte eller noget helt tredje, som du har brug for til din træning.

Endelig er der de helt klassiske ønsker til kvinder, som går igen år efter år. Et sæt pænt og lækkert (og måske frækt) undertøj fra din partner lyder ikke helt dårligt vel? Her skal du blot huske at oplyse den rette størrelse på ønskesedlen.

Af mere familievenlige og klassiske julegaveønsker kan du ønske dig en dejlig creme eller shampoo. Der er garanteret et skønhedsprodukt, som du godt kunne tænke dig. Hvis ikke du ved, hvad du kunne tænke dig, så tag en tur ud at surfe på nettet og finde lækre produkter, som du kan skrive på din seddel med julegaveønsker.

Ting til hjemmet er endnu en klassisk gave. Måske samler du på produkter fra et specielt mærke? Måske trænger sofapuderne til udskiftning? Kig dig omkring, så kan du garanteret finde et godt ønske her også.

De bedste julegaveønsker til mænd

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mange mænd har svært ved at finde på gode julegaveønsker. Hvilket gør det endnu sværere for andre at finde på gaver. Men sådan skal det ikke være mere – her har vi nemlig sammensat en ønskeseddel, som næsten enhver mand vil kunne bruge.

Får du ikke altid prioriteret at købe lækre produkter til dig selv? Det er en god ting – for nu kan du skrive det på din seddel over julegaveønsker. Det kunne være luksusbarbergrej, som plejer din hud og gør den blød og pæn eller din yndlingsduft inden for parfume og/eller deo.

Holder du af at fordybe dig og lære nye ting, så er bøger og blade også et oplagt ønske. Måske interesserer du dig for fiskeri eller videnskab? Uanset hvad din hobby er, kan du helt sikkert finde et blad, der omhandler netop din hobby.

Er din pung eller coveret til smartphonen ved at være slidt, så kunne en ny model være en dejlig ting at få i julegave. Mange punge er lækre i kvaliteten og er lavet af læder, så en ny pung kan godt blive en af de ønsker der ligger i den høje ende prismæssigt. Hvis ikke du er ude efter et specielt cover, kan dette gaveønske variere meget i pris.

Er du stadig på bar bund med, hvad du skal ønske dig, så er nyt tøj altid et godt go-to ønske. Du kan ønske dig en ny skjorte som du kan bruge til både hverdag og fest. Oplys din størrelse på din seddel med julegaveønsker, og tilføj gerne hvilken farve eller stil, du er ude efter. Du kan også vælge at linke direkte, til den skjorte du ønsker dig, hvis den kan købes online. Så er det nemt, for dem der skal købe gave til dig.

Elsker du fart over feltet? Så er et gavekort til oplevelser muligvis det bedste ønske til dig. De kan købes både på nettet og i fysiske butikker. Dog er der nok det største udvalg på nettet. En god oplevelse med adrenalin kunne være en tur i en Lamborghini, der for mange er den ultimative drengedrøm. Eller hvad med bridgewalking, hvor du kommer på en guidet tur henover Lillebælt? Der er mange muligheder. Ligesom der også er mange muligheder for wellness for mænd.

Du kan enten ønske dig en helt specifik oplevelse, eller du kan vælge en genre, og så kan dine nærmeste vælge en oplevelse til dig. Her får du altså mulighed for at blive rigtig godt overrasket på juleaften.

Smagsoplevelser er til dig, der er vild med den kulinariske verden. Smag på lækker, dyr chokolade, aromatisk vin eller mørk øl. Lad dine smagsløg blive udfordret med et gavekort til øl – eller vinsmagning, flødebollekursus eller noget helt andet. 

Sådan finder du de bedste gaver til børnenes ønskeseddel

Det er ikke altid, at børn kommer med et super godt svar, når du spørger dem, hvad de ønsker sig. Derfor vælger de fleste forældre til mindre børn at skrive deres børns julegaveønsker og herefter sende deres ønskeseddel rundt til familien.

Inden du får lavet ønskesedlen til dit barn eller børn, er det en god ide at overveje følgende:

  • Hvor gammelt er dit barn?
  • Har barnet særlige interesser eller evner?
  • Hvad har barnet i forvejen?

Alderen har selvfølgelig stor betydning for, hvad dit barn kan ønske sig. Det er dog en god idé at tænke i julegaveønsker, som barnet også får glæde af på sigt, og ikke kun lige nu. Hvis du vil finde ønsker til børn i specifikke aldersgrupper, så uddyber vi dette længere nede.

Overvej, om der er noget som dit barn allerede leger meget med. Hvis han eller hun bruger meget tid på sine dukker, så vil noget tøj til dukkerne garanteret falde i god smag. Viser dit barn evner inden for det kreative, som for eksempel at tegne og male? Så kan junior ønske sig et nyt sæt malegrej.

Sidst, men ikke mindst, bør du overveje hvad barnet har i forvejen, og hvor meget plads I har derhjemme. Hvis barnet allerede har værelset fyldt op til randen med lejetøj, så er det måske ikke lige et nyt legekøkken, der er plads til.

Hvis dit barn allerede har en masse legetøj, kan du skrive praktiske ting på sedlen. Altså det vi kender som de ”bløde pakker”. Det kan være tøj, flyverdragt, regntøj eller andet som barnet mangler eller kommer til at mangle. Især til babyer er dette et særdeles populært julegaveønske. De små størrelser er jo dyre i drift, og da de endnu ikke ved, hvad en gave er, bliver de ikke skuffede over at få praktiske sager i julegave.

Julegaveønsker til børn i alle aldre

Glem alt om at sidde timevis og lede efter de bedste juleønsker til netop dit barn – her får du det hele serveret. 

Juleønsker til børn 6 – 10 år

Gode ønsker til børn over 10 år

Find flere julegaveideer lige her

Savner du mere inspiration til årets julegaver, så kan du også finde inspiration i denne store guide med julegaveideer.

Har du også fået styr på adventsgaverne og pakkekalenderen eller årets mandelgave?

Husk, hvad julen egentlig drejer sig om

Midt i julegaveræset og jagten på de perfekte julegaveønsker kan det være rart at blive mindet om, hvad julen egentlig handler om. Den handler nemlig ikke kun om juleønsker, men om glæden ved at komme hinanden ved.

Faktisk har julen ikke altid handlet om at give hinanden gaver. Det var romerne, der startede traditionen med at give hinanden gaver i sammenhæng med festlige lejligheder. Gaver og julegaveønsker var ikke en del af julen som sådan, men snarere en del af at fejre hinanden til både fødselsdage og andre anledninger.

Sidenhen smeltede traditionen sammen med kristendommen, og vi begyndte at forære hinanden gaver i anledning af Jesu fødsel. I dag giver næsten alle, der fejrer jul, hinanden gaver i anledning af julen.

Rigtig glædelig jul!