Hjemmelavet julepynt

Julemænd og -koner, kræmmerhuse og flettede julehjerter. Butiksvinduer og gadehjørner pyntet op til jul på bedste manér med lyskæder, sne og julekugler. Det bugner med julepynt i december måned, og mange familier vælger at gøre en hyggelig dag ud af at lave hjemmelavet julepynt, -bag og -hygge. Der findes et hav af muligheder, når der skal klippe/klistres til jul. Læs med her, hvis du leder efter inspiration og gode idéer til din hjemmelavede julepynt.

Hjemmelavet julepynt kommer i alle farver, størrelser og typer. Da det bedre borgerskab i starten af 1800-tallet tog juletræet og de tyske juletraditioner til sig, vakte det stor opsigt blandt den brede befolkning. Hvorfor i alverden pynte stuen med hjemmelavet julepynt og et højt grantræ med spiselige godter?

I dag er det de færreste af os, der kan forestille os en jul uden juletræ og julepynt. For findes der noget mere julet end hjemmelavede kravlenisser, julekugler og julebag? 

Hjemmelavet julepynt spreder god julestemning

Når du først har inviteret familien på klippe/klister-dag og fundet alle remedierne frem på bordet, kan det være svært at bestemme sig for, hvad du har lyst til at lave. Mulighederne virker uendelige, men bevar det gode julehumør, og læs med her. Vi har samlet et hav af gode idéer til hjemmelavet julepynt. Du og din familie kan blandt andet finde inspiration til: 

  • Juleklip i flotte farver og forskellige typer papir
  • Adventskranse og lysdekorationer, så du kan tælle ned til juleaften
  • Julekugler og juleophæng i flotte motiver
  • Hjemmelavede nisser og hæklet julepynt for hele familien
  • Julepynt til julebordet – så smager julemaden bedre!

Juleklip for hele familien

Det kræver i virkeligheden ikke særligt meget at invitere familien til julehygge og klippe/klister. Find papir, sakse, limstifter og -pistoler frem – så er I klar til at lave DIY juleklip!

Kast jer ud i de flettede julehjerter af glanspapir i flotte farver. Har du lyst til at hæve niveauet en smule, kan du bruge dagen på at klippe en flot silhuetby og lyse den op med en funklende LED-lyskæde. 

Juledekorationer, der funkler i vintermørket

Spred varme på de kolde december aftener med flotte juledekorationer, der funkler i mørket og pynter på hoveddøren. Lad julefreden sænke sig omkring jer – find gran, kogler, lyskæder og fine bånd frem til dette års juledekorationer!

Giv din juleglæde til kende med en flot juledekoration på hoveddøren, og spred varme i stuen med levende lys i julede fyrfadsglas. Så er der julestemning for hele familien!

Pynt op til jul med flotte julekugler

Alle kan være med, når der skal laves hjemmelavede julekugler i glas, plastik eller træ. Find penslen og de gode idéer frem, så har I unikke julekugler til juletræet og vinduerne!  

Lad børnene være med til at klippe og farvelægge – lav nuttede julekugler i plastik med motiver af polardyr. Mal med pensel og dekorér med flot glimmerlim og falsk sne, så er der hjemmelavet julepynt til den helt store guldmedalje!

Tid til julehygge og ro? Hækl dit hjemmelavede julepynt!

Lad nostalgien fylde rummet med fantastisk julestemning – find hækletøjet frem og lav hæklet julepynt, søde nisser og julekugler i dine yndlingsfarver!

Sæt en god julefilm på fjernsynet, og find hækletøjet frem. Hækl søde nissepar, der kysser, og fine juleophæng i bomuldsgarn, mens du slapper af foran fjernsynet med din yndlingsjulefilm.

Tæl ned til juleaften med adventskranse og dekorationer

Saml familien til julehygge og -bag adventssøndag. Lad julefreden sænke sig i lyset fra jeres fine, hjemmelavede adventskranse og dekorationer.

Der findes et hav af forskellige adventskranse og dekorationer. Er du til gran, kogler og bånd i rød, eller foretrækker du en alternativ adventsdekoration i tal af beton? Det er dig, der bestemmer, når du laver din egen adventsdekoration!

Spred julestemning med DIY juleophæng

Hjemmelavet julepynt kommer i alle størrelser, så hvorfor ikke hænge det op i vinduet, så naboerne også kommer i god julestemning? Kun fantasien sætter grænser, når der skal laves DIY juleophæng.

Gå all-in med den hjemmelavede julepynt: Flet flotte julehjerter i læder! Hæng dem i vinduet ved siden af perlepladesnefnug. Så er det endelig jul!

Inviter til julemiddag – lav borddækning til julebordet!

Ingen jul uden julemad og julebord! Pynt op til fest, og lad dig inspirere, når det er tid til juleborddækning. For maden smager bare lidt bedre, når den serveres til synet af hjemmelavet julepynt.

Hold bordpynten simpel i gyldne farver med hjemmelavet julepynt og malede kogler. Eller hvorfor ikke invitere til julefrokost med papirklip og julemænd i Danmarksfarver?

Kom i julestemning med hjemmelavede nisser

Lad nisserne og julemændene komme frem fra deres skjul – lav flotte julefigurer i filt og farvet papir! Kun fantasien sætter grænser, når dagen byder på hjemmelavede nisser i alle afskygninger.

Lad fantasien få frit spil, og kast dig ud i timevis af hyggelige julestunder, når du og familien laver filtede julemænd med langt skæg og nisser på små pakker med hemmelige beskeder og gaver.