Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Ideer til hjemmelavede adventskranse

Har du grønne fingre, eller er du blot vild med kreative projekter? Så er din yndlingshøjtid formentlig julen. Saml familien til hyggelige stunder på adventssøndag, tænd jeres adventskrans og tæl ned til juleaften til duften af lækkert hjemmebag. Selvom adventskransen traditionelt er af gran med lilla bånd, findes der i dag et hav af forskellige typer af adventskranse. Læs med her, hvis du søger inspiration til dette års hjemmelavede adventskrans.

Er du til stilig jul i simple, gyldne farver, eller er du vild med ekstravagante kranse i gran? Så er du kommet til den rigtige side. Vi har håndplukket inspiration til nogle af Danmarks fineste, mest spraglede og julede hjemmelavede adventskranse her på siden. Find din favorit blandt de mange idéer, og find materialerne frem til dit kreative projekt. 

Hvorfor fejrer vi adventen?

Juletiden er en traditionsrig tid, og for de fleste er adventen formentlig en naturlig del af det at fejre jul. Men adventsfejringen er faktisk en relativ ny juletradition i Danmark.

I 1940’erne blev adventskransen en del af de danske juledekorationer, da blomsterhandlerne tog dem til sig. De blev dog først rigtigt populære efter 2. verdenskrig, hvor de blev et symbol på håb og frihed.

I katolske miljøer er julebåndene stadig lilla – den katolske faste-farve – men ifølge den danske tradition plejer båndene at være røde, vores nationalfarve.

Selvom adventen er en kristen tradition, forbinder de fleste i dag adventssøndag med julehygge, adventsgaver og tid til samvær. 

Adventskranse for enhver smag

Selvom adventskransen er en juledekoration fra kristendommen, findes der i dag et hav af forskellige adventskranse og lysdekorationer. De rød/hvide-farver er blandt de mest populære jule- og adventsfarver, men ønsker du at holde julepynten enkel og stilfuld, kan du let skifte granen og de røde bånd ud med metal i gyldne farver.

Går du i kirke i løbet af december måned, vil du desuden bemærke, at adventskransen som oftest hænger fra loftet. Førhen plejede adventskransene at hænge i loftet, men i dag lader lige så mange danskere – måske endda flere – deres adventskranse stå med fod i stuen, køkkenet eller på værelset.

Kreative ideer til DIY adventskranse

Vis / Skjul filtre
Viser 4 ud af 4 resultater
Hjemmelavede adventskranse med natur
Hjemmelavede adventskranse med natur

Tag dine børn og resten af familien i hånden, og tag på juleudflugt, hvor I finder gran, kogler og mos til jeres fine adventskranse. Kun fantasien sætter grænser, når kransen skal pyntes – alt kan bruges! Lad julefreden sænke sig om jer og gør en dag ud af at samle ting ind til at lave julepynt og DIY adventskranse. Husk dog først at undersøge, hvad og hvor meget du må tage, dér hvor du samler de smukke, naturlige ting.

Når I sidder samlet om bordet og skal kreere jeres hjemmelavede adventskranse, er der flere ting, I skal være opmærksomme på: Skal adventskransen laves i ler, halm eller oasis? Hvordan placerer vi bedst vores fund fra skoven, uden at kransen går hen og bliver brandfarlig? Og sidst, men bestemt ikke mindst: Står adventslysene lige?

Lav for eksempel en DIY adventskrans af halm og Foam Clay med jeres fund fra skoven. Beklæd din halmkrans med Foam Clay, og stik derefter lys og pynt i kransen. Lad kreativiteten få frit spil – dekorer din adventskrans med pailletter, perler på ståltråd samt alt godt fra det danske vildnis.

Pris fra: 225.00 DKK.
Spraglet adventskrans i Dannebrogsfarver
Spraglet adventskrans i Dannebrogsfarver

Er du til ekstra julede og flot dekorerede adventskranse i Danmarksfarver, så er adventskransen i flettede julehjerter og designpapir måske noget for dig! Kast dig over julefletteriet i Copenhagen design by Vivi Gade, og dekorer din halmkrans med metaluld og hjemmelavede julestjerner.

Find limpistolen frem, og fastgør metalulden, julestjernerne og de mange fine perler på adventskransen. Stik de fire lysholdere ned i kransen, inden du dekorerer dine adventslys med glimmer og tal. Bind den dobbelt sølvtråd om lysblokken og pynt den med et fint adventstal og lidt perler. Så er julen i hus! 

Pris fra: 323.00 DKK.
Rå adventsstage af fire tal støbt i beton
Rå adventsstage af fire tal støbt i beton

Har du lyst og mod på at kaste dig ud i et alternativt juleprojekt i beton, så har vi fundet adventsstagen til dig! Den enkle adventsstage af fire tal støbt i beton passer perfekt ind i den moderne stue og stilige kontor.

Find dine fire talforme i papmaché frem, og fjern deres bagside med en hobbykniv. Mal derefter indersiden af formene med en vejrbestandig lak, som sikrer at betonmassen ikke opløser kartonen, når du hælder den i formen.

Når lakken er tør, smører du din form med en almindelig madolie for at undgå, at kartonen klister fast til betonen. Placer din lysholder, dér hvor du ønsker, at adventslyset skal sidde, og bland derefter beton og vand sammen.

Lad betonen tørre godt i formen, inden du fjerner kartonformen. Skulle der sidde eventuelle rester af kartonen på figuren, kan du pudse adventstallet, inden du tager det i brug.

Nyd synet af din hjemmelavede adventsstage og ihærdige arbejde. Imponer folk med det simple design, den flotte finish og dit alternativ til den traditionelle adventskrans.

Pris fra: 143.00 DKK.
Adventsstage i træ med guld
Adventsstage i træ med guld

Som du også kan se ovenfor, behøver din adventsdekoration bestemt ikke være formet som en krans, når du fejrer julens komme og adventssøndag. Som du sikkert allerede har bemærket, findes der et hav af forskellige adventskranse og -dekorationer i alle slags materialer. Den klassiske krans kommer i ler eller halm, men hvad med at prøve kræfterne af med en DIY adventskrans i træ med maling?

Find din lysestager i træ frem, og beklæd de geometriske former med malertape, der hvor der ikke skal males.

Mal halvdelen af romberne i dine yndlingsfarver, inden du maler resten med limlak. Hæld den løse glimmer på limlakken. Når du er tilfreds med resultatet, bør du endnu en gang male med en Allround limlak for at undgå, at glimmeret falder af i løbet af december. Dekorér dine lys med fine tal i zinkplader og ståltråd med perler, inden du tager dem i brug første søndag i advent.

Pris fra: 317.00 DKK.

Hjemmelavede adventskranse er hyggelige

Adventskransen er blevet fast inventar i de fleste husstande og kan heldigvis laves af øvede hobbyfolk såvel som fummelfingrede juleentusiaster.

Saml familien til julehygge og kreative dage – lav jeres adventsdekoration sammen inden den første søndag i advent. Gør en tradition ud af at bruge god tid sammen hver søndag i december måned – så spreder julestemningen sig hurtigere end adventslysene kan nå at brænde.

Find mere inspiration her

Du kan finde mange flere ideer til årets adventskrans lige her eller besøge vores side med ideer til hjemmelavet julepynt, hvis du har mod på flere kreative projekter.

Ønsker du en færdig adventskrans, så kan du finde inspiration til færdige adventsstager her.