Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Juleting bringer ægte juleglæde frem

Det bliver ikke rigtig jul uden alle vores skønne juletraditioner og dertilhørende juleting. Nisser, kalenderlys og julelys er samlet med til at skabe den hyggeligste stemning. Så hvis du skal i julestemning – altså sådan rigtig julestemning – så læs videre, og find frem til det, der bringer ægte julestemning frem for dig.

Julen består af traditioner og dejlige stunder med vores familie og venner, samt alt det smukke julepynt vi pynter op med. Vi kan ikke komme uden om, at julen ikke ville være helt den samme uden julepynt, julenisser og alle de andre juleting, der hører med til denne årstid.

Her på siden har vi beskrevet julens vigtigste bestanddele. Du kan gøre julen endnu mere magisk med alle de juleting og skønne stunder, som julen består af! Læs videre, og du find masser af nye ideer til julesager og julepynt, så julen i år bliver noget helt særligt.

Sådan pynter du dit hjem op med julepynt

Vil du gerne omgive dig med smukt og dekorativt julepynt i dit hjem? Så er det måske på tide at forny din julepynt, og den måde du pynter op på hvert år. Heldigvis er det ikke svært at få årets julepynt til at se både elegant og hyggeligt ud.

  • Start med at rydde op og tørre støv af. Fjern dine ikke-julede nips, så det ikke bliver for meget
  • Sorter i dine gamle julesager, og pynt kun op med dem, der virkelig betyder noget
  • Suppler dine gamle juleting med nyt og elegant julepynt
  • Køb et kalenderlys, og tænd det den 1. december

Du har garanteret allerede noget gammelt julepynt, som du forbinder med gode stunder. Du kan sagtens beholde dine gamle juleting og kombinere dem med noget nyt og moderne. Det giver en flot og personlig stil. Så det er bare at gå på jagt efter nyt julepynt, der passer ind i din stil, men alligevel tilføjer noget nyt.

Husk, at der hvert år kommer nyt og unikt julepynt fra de mest populære mærker. Skal din samling af juleting udvides med en juleplatte fra Royal Copenhagen eller årets juleuro fra Georg Jensen?

Pynt også op med juleting udenfor. Med den flotteste julebelysning vil dit hjem trække misundelige blikke fra hele nabolaget.

Hvis du bor i hus, kan du sætte lyskæder op langs husets kanter og i træerne i haven. Bor du i lejlighed, kan du sætte hyggeligt lys i vindueskarmen, så det kan ses udefra. 

Nissen er en fast del af julen

Kunne du heller ikke forestille dig en jul uden nisser? Det er der en god grund til. Nisser og julemænd har nemlig været en fast del af julen i mange år. Der findes et billede af en nisse, hans nissekone og en masse julegaver fra 1895. Det er første billede man kender til, hvor nissen er sat i forbindelse med julen.

Siden da er nisser i alle former og størrelser blevet en fast del af julen, og det ville bare ikke være det samme uden dem! Hvert år besøger drillensissen mange børn, hvilket bringer dem stor glæde og masser af sjov.

Det lille væsen med sin røde, spidse hue, træsko og måske et hvidt skæg bringer mere end noget andet vores tanker hen på jul. Skal du også have nissen i hjemmet i år, så tjek alle de nisser, vi har samlet i forskellige webshops, og vælg dem ud, du bedst kan lide.

Juletræet med sin pynt

Børnenes hjemmelavede guirlander, levende lys og mormors gamle julehjerte – juletræet og dets pynt har en helt særlig plads i vores hjerter.

Traditionen med det pyntede juletræ har som bekendt sin oprindelse i Tyskland, hvor det første juletræ efter sigende blev bragt ind i stuen i år 1536 af Martin Luther, men traditionen er formentlig ældre. Dengang blev træet kun pyntet med levende lys. I dag bliver træet endnu smukkere med både julekugler, hjemmelavet pynt og andre skønne juleting.

Siden dengang har næsten alle familier deres eget juletræ. Uanset om det er stort eller lille, ægte eller af plastik, så er det pyntede træ noget af det bedste ved julen. Pynt dit juletræ med det fineste juletræspynt, og levende lys, og nyd juleaften i familiens skød. 

Få besøg af julemanden på juleaften

For børnenes skyld vil et besøg af selveste julemanden på juleaften være en uforglemmelig oplevelse.

Faktisk var det firmaet Coca-Cola der for alvor satte julemanden på agendaen. I 1920’nerne optrådte julemanden for første gang i reklamer for den søde drik. Han stod, som vi kender ham i dag, med sin store mave, hvide skæg og røde dragt med hvide plyskanter. Børnene tog straks den rare mand til sig, og i dag tror mange børn på, at julemanden bringer dem gaver.

Hvis julemanden skal komme med gaver hjemme hos jer i år, så kan du selv blive en ganske troværdig julemand iført et julemandskostume

Sådan fejrer du julen hele december

Forventningen glæde er den største. Lyder det bekendt? Netop derfor er det så dejligt, at vi kan fejre julen hele december måned og se frem til juleaften og de efterfølgende juledage.

Der er mange måder at tælle ned til juleaften. Hvis du har børn, så er kalendergaver eller adventsgaver en skøn måde at gøre hele julemåneden til noget særligt.

Gaverne kan bestå af legetøj, juleting og -pynt eller noget spiseligt. Hvis du vil have gode forslag til årets kalendergaver, så se de bedste idéer, som vi har samlet til ungernes pakkekalender.  

Julen fejres med kære fra nær og fjern

Selv med alverdens juleting, så ville julen alligevel ikke være den samme uden vores nærmeste. Sammen skaber vi minderne, der vender tilbage år efter år.

Julen er skøn anledning, hvor familien samles og fejrer en hyggelig aften. Omgivet af juleting, julegaver og skøn julestemning har vi fokus på at glæde hinanden. Se mere om, hvordan du kan skabe traditioner og ægte julehygge