Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Sådan kommer du i julestemning

Det er skønt at være i julestemning. Der er næsten ikke noget hyggeligere end at se frem til den glædelige tid på året, som vi alle nyder sammen med vores kære. Selvom jul er en dejlig tid, så er det ikke altid, at julestemningen kommer af sig selv. Heldigvis er der flere ting du kan gøre, som næsten med garanti vil bringe dig i julestemning. Her kan du læse om hvor og hvordan, du kan finde din indre nisse frem og komme i julestemning.

Inden du går i gang med at opsøge julestemningen, så er det en god ide at gøre dig nogle tanker om, hvad julestemning er for dig. Tænk tilbage på de stunder, hvor du har følt dig allermest i stemning. 

Hvad er julestemning for dig?

Mange oplever, at julens bedste stunder er hjemme i familiens skød. Men det er ikke den eneste rigtige måde. Det kan også være, at en lille julerejse bringer dig i den rette stemning. Det kunne f.eks. være en weekendtur til London, hvor julegaverne bliver købt.

Når du er bevidst om, hvad julestemning er for dig, så bliver det nemmere at opsøge disse ting. Hvis du ikke ved, hvad julestemning er for dig, så frygt ej. I næste afsnit får du gode forslag til, hvad du kan lave, så du kan få glæde af den hyggelige stemning, som julen byder på. 

I december er der masser af arrangementer i hele landet, der simpelthen stråler af jul og julestemning. Hvis du gerne vil føle dig mere i julestemning, så er det en god idé at opsøge nogle af disse steder, hvor du virkelig kan mærke julens varme og hygge omkring dig. Herunder får du en liste over steder, der i høj grad er præget af jul og ægte julestemning:

Oplev lys og stemning i Tivoli

Fra omkring midten af november og hele december bliver Tivoli i København til et univers af julelys, julepynt og en dejlig stemning.

Når du bevæger dig rundt i den gamle have i den søde juletid, vil du se masser af små butikker, der bugner af søde nisser og andet smukt julepynt. Tivoli er også sjovt for børnene. De kan få en på opleveren af alle lysene og Tivolis populære julelandskab. Det bedste ved juletivoli må være de mange lyskæder og -dekorationer, der lyser op i mørket og spreder en skøn julestemning. 

Læs mere om juleoplevelser i Tivoli her.

Tag på julemarked

På et julemarked kan du gå på jagt efter julepynt og andre ting, der er relateret til jul. På et julemarked vil du ofte finde unikke ting. Det kunne for eksempel være hjemmestrikkede nisser eller lune sokker.

Selv hvis du ender med ikke at købe noget på julemarkedet, så kan du stadig få meget ud af oplevelsen. Bare det at gå rundt blandt de flotte boder og kigge på juleting, drikke julegløgg og spise æbleskiver vil få næsten enhver i julehumør.

Der findes et hav af julemarkeder rundt om i Danmark, men også i vores nabolande, som f.eks. Tyskland og Sverige. 

Se en oversigt over julemarkeder her.

Gå på jagt i dit nærmiljø

Langt de fleste byer har et eller flere tiltag i forbindelse med julen. Det vil ofte være lokale julemarkeder, eller arrangementer på det lokale bibliotek eller på byens torv, når det store juletræ skal tændes eller lignende.

Kig i lokalavisen eller på nettet efter lokale arrangementer. Undersøg også storcentre i nærheden. Tit kommer julemanden på besøg i centret, hvilket vil være et hit for de små.

Bor du f.eks. i nærheden af Roskilde kan I tage en tur med Juletoget, som selve julemanden kører frem og tilbage gennem byen i hele december. 

Skab ægte julehygge derhjemme

Hvis du ikke er i humør til en udflugt ud i det kolde decembervejr, så er der rig mulighed for at skabe en hyggelig julestemning derhjemme.

Noget af det bedste ved vinteren er at trække indenfor – måske tænde et lys og lave en kop te – og så ellers bare nyde at hygge inde i varmen. Ideer til hyggelige aktiviteter kunne være:

Læs videre for at få konkret inspiration til hvert enkelt punkt. 

Julemusik

Julemusik er en vigtig ingrediens i ægte julestemning. Musik er noget af det mest effektive til at få os i en bestemt stemning eller frembringe en bestemt følelse. Så det er et godt sted at starte.

Hvert år i december bliver Radio Soft ændret til en juleradio, der udelukkende spiller julesange. De skønne klassiske sange er med til at sætte gang i minderne. ”All I want for christmas is you” af Mariah Carey, eller det store hit ”Last Christmas” af Wham er næsten en sikker vej til at byde julestemningen inden for døren. Begge sange kan du lytte til gratis på YouTube.

Se en julefilm

Julefilm er det næste punkt på listen. Mange aftener i december sender tv-kanalerne de velkendte julefilm, som du sikkert har set før. Men hvad gør det?

Du kan også se julefilm via streamingtjenesterne. Op til jul plejer Netflix at lave en liste med film, der har jul som tema. Hvis du er til animationsfilm, så kan det anbefales at se ”Polarekspressen”, der også er egnet for børn, eller ”The Nightmare Before Christmas”. 

Skal vi flette vore julehjerter sammen

Det er næsten lidt retro at købe glanspapir i boghandleren, for derefter og gå hjem og klippe-klistre. Ikke desto mindre er det en hyggelig aktivitet. Det er især hyggeligt at lave sammen som familie. Her kommer kreativiteten på spil, og der er mulighed for gode samtaler, mens man i bedste Jørgen Clevin-stil laver sit eget julepynt.

Det vil garanteret bringe minder frem, fra dengang du selv var barn. Julen var bare lidt mere magisk, da du var barn, ikke sandt? Så det er en skøn tid at tænke tilbage på. 

Gå i køkkenet

Det er ingen hemmelighed, at mange af julens traditioner drejer sig om mad og søde julesager. Derfor er der rig mulighed for at komme i julestemning ved at lave julemad i køkkenet.

Der er masser af ting at vælge i mellem. Er du til kage kan du lave pebernødder eller konfekt. En skål risengrød til aftensmad med kanel og smør kan også få de fleste lidt mere i julestemning.

Har du fundet din indre julenisse nu? Det håber vi!

Glædelig jul!