Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Kalendergaver

Hvad der er det vigtigste ved julen, kan forandre sig livet igennem. Når man er barn, fylder gaverne helt sikkert en del. Kalendergaver er derfor næsten et must med børn eller teenagere i hjemmet. Med et varieret udvalg slagsen, kan julen hver dag i december nemlig få tilført et strejf ekstra forventning og glæde – helt frem til juleaften, hvor julehyggen kulminerer.

Hvis der skal laves en pakkekalender til børn, baby eller en teenager skal der imidlertid en række kalendergaver til. Det kan dog være svært at blive ved med at finde på gode idéer til de enkelte gaver. Især fordi hver enkelt pakke i pakkekalenderen skal have en værdi for barnet. Ikke nødvendigvis i kroner og øre, men i gavn eller nytte.

Samtidig skal de enkelte kalendergaver også udgiftsmæssigt passe ind i dit budget, så barnets pakkekalender ikke ender med at ruinere dig.

I denne artikel kan du finde en lang række forslag og idéer til kalendergaver, så du både kan lave den første pakkekalender til baby og en velgennemtænkt pakkekalender til familiens teenager.

Billige kalendergaver

Uanset om du har brug for at lave en billig pakkekalender til børnene, er det altid en god idé at se dig om efter billige kalendergaver – eller måske endda nogle gratis af slagsen.

Det giver dig nemlig større økonomisk råderum til de øvrige kalendergaver, som således kan blive endnu bedre eller større.

Vælger du at bruge nogle af forslagene til billige kalendergaver, kan du med fordel rækkefølgemæssigt placere de billigste og mindste gaver først.

Så kommer du en eventuel forventning og risiko for skuffelse i forkøbet – i modsætning til hvis du de første dage i december præsenterer de bedste gaver, hvorefter niveauet daler.

Forslag til billige kalendergaver kan være:

  • En lille pose slik
  • Et stykke chokolade
  • Et Kinder-æg
  • Blyanter og viskelæder til penalhuset
  • Fritagelse for de daglige pligter
  • Tilberedelse af personens livret
  • En ekstra times skærmtid, hvis I har begrænsning på iPad og computer i hverdagene
  • En filmaften med hyggesnolder

Ovenstående kalendergaver vælter ikke ligefrem budgettet, men kan alligevel få smilet frem og skabe hygge og glæde i løbet af december.

Brugbare kalendergaver

En anden god taktik, når du skal købe kalendergaver til børnenes pakkekalender, er at finde ting, som børnene alligevel skal bruge. På den måde får du ingen mérudgifter, men forærer blot tingene som kalendergaver i stedet.

Det lyder måske som kedelige kalendergaver, men det behøver ikke være tilfældet.

Børn skal bruge shampoo i badet – men i stedet for at hele familien bruger den samme, kan du forære barnet sin egen shampooflaske.

Det samme gælder for eksempel tandpasta, vitaminpiller, håndsæbe eller læbepomade. Du kan også give barnet en ny sjov tandbørste eller hårbørste i kalendergave. Eller hvad med en vaskeklud med et hyggeligt motiv eller et par sjove sokker?

Mulighederne for brugbare kalendergaver er mange. 

Kalendergaver til børn

Du kender sikkert allerede dit barn rigtig godt, og ved derfor også nogenlunde, hvilke kalendergaver der vil falde i dit barns smag.

Her får du nogle forslag til gode kalendergaver til børn, som du kan hente inspiration i.

LEGO

LEGO er som regel et hit hos både piger og drenge. De populære klodser er ganske vist i den dyre ende, men du kan sagtens være heldig at finde mindre sæt til få penge. Især LEGO minifigurer kan fås til relativt få kroner. Du kan også købe en æske og dele den op i mindre portioner, så barnet ender med at have hele sættet efter nogle dage. Find masser af LEGO lige her.

Bamser eller tøjdyr

Mange børn elsker bløde, søde bamser. Markedet indenfor tøjdyr er næsten uendeligt og der er således gode muligheder for at finde kalendergaver til en pakkekalender i denne afdeling. Find masser af søde bamser og andre tøjdyr lige her.

Dukkehus eller tilbehør til legekøkken

Har barnet et dukkehus, et legekøkken eller lignende, er tilbehør hertil oplagte kalendergaver. Her er nye figurer, møbler eller dekoration til dukkehuset gode muligheder – eller legemad, gryder og bestik til legekøkkenet relativt billige gaver til pakkekalenderen.

Dukkehuse, dukker og tilbehør finder du masser af lige her. Legemad og lignende kan du finde lige her.

Puslespil

Puslespil er et dejligt alternativ til alle de digitale aktiviteter, som mange børn i forvejen bruger tid på. Puslespil styrker også både koordinationsevnen, finmotorikken og den rumlige intelligens generelt, uanset barnets alder.

Find masser af gode puslespil til kalendergaver lige her.

Opgavebøger

Helt små børn kan få en malebog i kalendergave. De lidt ældre børn, der ser frem til skolestart, vil nyde opgavebøger der passer til deres niveau.

Større børn kan i stedet muntre sig med kryds og tværs eller Sudokubøger. Der er masser af forskellige muligheder for kalendergaver i denne sektion – og der er noget særligt ved at løse en række opgaver i en fysisk bog fremfor på en iPad.

Opgaveløsningen kan passende finde sted ved bordet i kombination med kalenderlyset tændt, pebernødder i skålen og helt skruet op for hyggen. Find inspiration her.

Ting til børneværelset

Der er altid plads til fine ting på børneværelset og du kan derfor også finde gode idéer til kalendergaver, som barnet kan pynte værelset op med.

Gode forslag kunne være plakater, wallstickers, snekugler, julepynt, lyskæder, sparegrise, pyntepuder, natlamper eller små kunstige planter i søde urtepotte. Du kan også købe små opbevaringsæsker, barnet kan gemme sine hemmeligheder i. Find inspiration her.

Udendørs legetøj

Hvis barnet kan lide at være udenfor, eller du gerne vil have at barnet skal have mere frisk luft, kan du kigge efter nyt udendørs legetøj, når du leder efter kalendergaver.

Her i kategorien er der nemlig masser af muligheder for at finde gaver til barnets pakkekalender, som ikke koster en formue.

En lup til insektjagt eller en kikkert til de største børn og legetøj til sandkassen til de yngste er gode idéer. Find kalendergaverne lige her.

Hårpynt

Denne idé til kalendergaver henvender sig mest til børn med langt hår – men er det tilfældet, fås der både praktisk og fin hårpynt til få kroner. Du kan også finde midlertidig sprayfarve, som børnene sikkert vil synes er rigtig sjovt at få i håret. Måske til årets julefrokost i børnehaven eller SFO’en?

Find det hele her

Færdiglavet pakkekalender med 24 kalendergaver

Det er altid muligt at finde 24 forskellige kalendergaver til børn, men det kan naturligvis være et større arbejde.

Vil du gerne spare tiden og være sikker på, at alle kalendergaver er forskellige, kan du mange steder købe en færdig pakkekalender. Dem kan du finde her.

Du kan også læse vores artikel ”Færdig pakkekalender”.

Kalendergaver og pakkekalender til teenager

Hvis du skal finde en pakkekalender til teenager, skal der måske skrues en smule mere op for opfindsomheden. De fleste billige kalendergaver er nemlig ofte legetøj og lignende – og det er som regel ikke rigtig noget, der falder i god jord hos en teenager.

Når du skal finde på en pakkekalender til families teenager, kan du især benytte det tidligere nævnte tip med at finde kalendergaverne blandt de ting, den unge alligevel har brug for.

Du kan også finde færdiglavede pakkekalendere til teenagere i for eksempel Matas og andre skønhedsbutikker – eller investere i en luksusjulekalender fra Summerbird eller en julekalender med lakrids

Pakkekalender til baby

Et helt lille barn har ikke de store forventninger til julen og sandsynligvis heller ikke rigtig forståelse for, hvad der sker. For at få det med tiden – og grundlægge nogle gode traditioner – er det dog stadig en god idé med en pakkekalender til baby.

Det første år kan barnet måske ikke engang selv pakke gaverne op, men allerede i barnets 2. leveår, begynder glæden ved at modtage kalendergaver at forplante sig hos den lille. I det 3. år er de fleste børn helt med på hvad der sker – og en ny juletradition er etableret.

En pakkekalender til baby behøver ikke nødvendigvis indeholde 24 gaver, hvis du synes det er for meget. En gave i weekenden eller blot om søndagen, kan måske være nok. Du kan dog også sagtens lave en pakkekalender til baby med 24 søde pakker – især hvis du kigger dig omkring blandt de ting, baby allerede bruger eller behøver.

For det lille barn, vil det nemlig være selve kalendergaven, der er det interessante og ikke så meget, hvad der er indeni.

Gode idéer til kalendergaver til baby er:

Du kan sagtens have den samme ting i flere forskellige kalendergaver, når du laver en pakkekalender til baby. Små børn husker ikke så godt fra dag til dag og barnet vil derfor hverken undres eller blive skuffet, hvis der er posegrød i familiens baby pakkekalender flere dage i løbet af december.

Husk dog, når du laver en pakkekalender til baby, at gaverne ikke bør indeholde små dele, barnet kan få galt i halsen. Små børn putter nemlig ofte ting i munden. Sørg derfor for at være sammen med barnet, når den lille åbner gaven – og vælg kun kalendergaver der passer til børn under 3 år.

Vær også opmærksom på at nødder og vindruer skal deles i mindre stykker for at undgå kvælningsrisiko, hvis du pakker sunde snacks af denne type ind til baby.

Pas på billige kalendergaver fra udlandet

Når du bestiller kalendergaver online til baby og børn, så sørg så vidt muligt for at handle hos butikker indenfor EU.

Der er nemlig masser af kalendergaver på eBay og Wish til få penge, men ofte er varerne produceret i Østen af producenter, der ikke behøver leve op til EU’s strenge krav til grænseværdier for potentielt skadelige og hormonforstyrrende stoffer.

Det betyder, at billigt plastiklegetøj fra for eksempel Kina kan være sundhedsskadeligt for især babyer, der putter tingene i munden – men også større børn som er i hudkontakt med tingene via hænderne.

Vær derfor hellere på den sikre side og køb kun CE-mærket legetøj til jeres baby pakkekalender og børnenes julekalender.