Mandelgaver til børn og voksne i 2024

Under desserten juleaften spiser de fleste danske familier nok Risalamande. I den forbindelse foregår der også ofte et spil, hvor præmien er en mandelgave. Står du for at skulle købe en mandelgave, så kan du finde mandelgave ideer i dette indlæg.

8 konkrete ideer til årets mandelgave i 2024

Har du endnu ikke fundet året mandelgave i 2024, så kommer her 7 konkrete forslag:

 1. Den perfekte hovedpude: Et nyt og innovativt produkt, hvor hovedpuden former sig efter dit hoved og hvor den ene sider virker kølende og den anden dejlig varm. Køb hovedpuden her.
 2. Massagepistol: Et uundværligt hjælpemiddel til at give massage, som bl.a. kan hjælpe mod ømme muskler. En mandelgave som alle kan have stor glæde af. Køb den her.
 3. Sengetøj af bambus: Det er blødt som silke og har også mange andre gode egenskaber. Samtidig er det noget både børn og voksne kan have stor glæde af. Find det her.
 4. Besøg af en professionel massør i eget hjem: Lad årets gave være et besøg af en profesionel massør i eget hjem - En mandelgave som alle kan bruge. Køb det her.
 5. Oplevelsesgavekort: Måske den perfekte mandelgave, da den kan bruges på en valgfri oplevelse af både børn og voksne. Find inspiration hos TrueStory.dk.
 6. Trafikalarm: Undgå fartbøder og ulykker med en Saphe trafikalarm.
 7. SACKit produkter: En lækker højttaler, sækkestol, trådløs oplader, clockradio eller andre super flotte og lækre produkter fra SACKit.
 8. Plakater: Lad årets mandelgave være en sjov plakat eller måske en af de sjove plakater fra Dialægt.

Hvad er en mandelgave?

En mandelgave, er en gave der kan vindes af den person, der juleaften finder en hel mandel i sin portion Risalamande. Denne tradition ved desserten til julemiddagen er nok en tradition der udspiller sig i rigtig mange Danske hjem. Måske især i børnefamilierne. Ofte har jeg dog indtryk af at traditionen fortsætter i familierne selvom der ikke er mindre børn, da mange anser det som en rigtig god tradition.

Julen er jo generelt en tid med masser af mad – og nok især juleaften. Derfor kan det godt være en kamp bare at komme igennem en lille portion Risalamande. Især efter en god gang hovedret med alt hvad dertil hører.

Sådan er det i hvert fald i min familie. Men der bliver alligevel ikke lagt fingre i mellem. Der går sport og konkurrence i det med at vinde mandelgaven – og det er altid sjovt. Det er også ret sjovt ikke at vide hvad gaven kan være, da det sjældent hos os er det samme 2 år i træk. Ofte er mandelgaven også noget brugbart.

Forslag til en god mandelgave

De fleste pakker som bliver købt ind til mandelgave i de danske familier koster nok maks 500 kr. Sikkert langt mindre i de fleste tilfælde. Vores mandelgaver koster nok ca. 100-300 kr. i min familie.

Hvis der er børn i familien, kan du overveje at købe noget separat til dem og “sørge” for at de vinder ved at putte en mandel i deres portion (af hvad de så end spiser den dag). Dermed kan det også komme på tale, at der skal indkøbes flere gaver så der både er noget til børn og voksne. Alternativt skal det jo helst være en gave der kan bruges til både børn og voksne.

Mit forslag vil derfor være: Beslut dig for hvad gaven må koste, og finde én gave der kan tilfredsstille alle – eller del pengene ud til én lille gave til børn og én til de voksne.

4 oplagte ideer til en god mandelgave er:

Det kan dog være noget af en udfordring at finde én gave der falder i god jord hos både de yngste og de ældre generationer. Mangler du en god mandelgave ide, så tjek også de næste afsnit.

Sjove mandelgave ideer til voksne

Kan du godt bruge inspiration til mandelgave ideer, så vil jeg forsøge at komme med et par tips til dig herunder.

 • Chokoladetelegram: Mandelgaven kan være en æske chokolade, hvor chokoladestykkerne i æsken er en besked skrevet med chokoladebogstaver. Ideer til teksten kunne være "giv et stykke tak", "Tillykke - håber du kan spise mere", "Tillykke! Du fik mandlen og vandt opvasken" eller lignende. Lav din egen sjove mandelgave af chokolade lige her.
 • Trådløs oplader: Årets mandelgave kan være en smuk og tråsløs powerbank som kan oplade alle familiens enheder. Læs mere her.
 • Gadgets som mandelgave ide: Du kan også se om du kan finde nogle sjove og velegnede gadgets som mandelgave. Du kan se et fint udvalg af gadgets lige her. Og i denne shop har de gjort det nemt for dig at få vist gaver inden for bestemte beløbsintervaller.
 • Oplevelser som mandelgave ideer: Måske kan du finde en velegnet oplevelse som de fleste i din familie kunne finde på at anvende. Ellers kan du vælge at købe et gavekort til oplevelser lige her.
 • Gavekurv: Med en gavekurv med både chokolade, vin og/eller øl og andre lækkerier, kan du tilfredsstille de fleste og derfor er en gavekurv en oplagt mandelgave.
 • Delikatesser: Øl, vin, whisky, chokolade, kaffe, te eller andre delikatesser kunne også sagtens være årets mandelgave. Find inspiration her.
 • Brugbare ting som mandelgave: Der findes også en masse brugbare brugsting, som vil være en god mandelgave ide. Især for voksne. Tjek denne shop og se nogle muligheder.
 • Personlige gaver: Find mange flotte og brugbare gaver, med et personligt præg i denne shop. Her finder du mange flotte mandelgave ideer. Se mere her.
 • Brætspil som mandelgave: Et godt brætspil for hele familien, kan også være en rigtig god ide som mandelgave, da det burde være muligt at finde et spil som alle kan lide. Find dem her.
 • Lykkepakken: Køb et skrabelod eller en lottokupon til den kommende lotto trækning, og lad den potentielle gevinst være gaven. Pak den evt. ind i en snydepakke så det er umuligt at gætte hvad et der.
 • Juleslik: Selvom det sikkert ikke er det der er mest behov for juleaften, så kan juleslik i høj kvalitet jo også gemmes til senere. Find inspiration her.

Hvis du ikke allerede har styr på alle julegaverne, kan du finde inspiration til den perfekte julegave her.

Gadgets der kan være årets mandelgave

Hvis det kniber med at finde årets mandelgave, så kan du altid lede blandt nedenstående udvalg af sjove og brugbare gadgets.  

Viser 20 ud af 20 resultater
Playdog boldkaster til hunde
Playdog boldkaster til hunde
109.00 DKK.
Aktivitetsbold med sugekop til hunde
Aktivitetsbold med sugekop til hunde
109.00 DKK.
Playdog boldkaster til hunde
Playdog boldkaster til hunde
109.00 DKK.
Aktivitetsbold med sugekop til hunde
Aktivitetsbold med sugekop til hunde
109.00 DKK.
Bamse med LED-lys - 50 cm
Bamse med LED-lys - 50 cm
139.00 DKK.
Bamse med LED-lys - 50 cm
Bamse med LED-lys - 50 cm
139.00 DKK.
Legetæppe til hunde
Legetæppe til hunde
149.00 DKK.
Legetæppe til hunde
Legetæppe til hunde
149.00 DKK.
Mini luftfugter med mulighed for aroma  mørk valnød
Mini luftfugter med mulighed for …
159.00 DKK.
Mini luftfugter med mulighed for aroma  mørk valnød
Mini luftfugter med mulighed for …
159.00 DKK.
DIY Eksplosions æske til billeder
DIY Eksplosions æske til billeder
179.00 DKK.
DIY Eksplosions æske til billeder
DIY Eksplosions æske til billeder
179.00 DKK.
Mr. Lamp væglampe  -  mand på stige
Mr. Lamp væglampe - mand på …
229.00 DKK.
Mr. Lamp væglampe  -  mand på stige
Mr. Lamp væglampe - mand på …
229.00 DKK.
Innovativ 4-i-1 lanterne
Innovativ 4-i-1 lanterne
260.00 DKK.
Innovativ 4-i-1 lanterne
Innovativ 4-i-1 lanterne
260.00 DKK.
Natlampe med trådløs oplader og højtaler
-10%
Natlampe med trådløs oplader og højtaler
335.00 DKK.299.00 DKK.
Grill sæt i kuffert
-25%
Grill sæt i kuffert
399.00 DKK.299.00 DKK.
Natlampe med trådløs oplader og højtaler
-10%
Natlampe med trådløs oplader og højtaler
335.00 DKK.299.00 DKK.
Grill sæt i kuffert
-25%
Grill sæt i kuffert
399.00 DKK.299.00 DKK.

Mandelgave ide til børn

Vil du gerne lave en separat “konkurrence for børnene, eller blot sikre dig at de også kan få en gave som de bliver galde for, så er der mange gaver som kan bruges. Herunder får du nogle tips til en god mandelgave ide til børn.

 • Legetøj til børn: Måske kan du finde noget Lego eller noget andet legetøj, som kan falde i god jord hos børnene. Og noget som de evt. kan lege med for at slå ventetiden ihjel indtil de må åbne “de rigtige” gaver. Find legetøj lige her.
 • LEGO og Playmobil: LEGO og Playmobil legetøj går aldrig af mode for hverken piger eller drenge. Du kan finde et stort udvalg af begge dele i denne webshop.
 • Bamser og tøjdyr: De fleste børn elsker bamser og tøjdyr, og det kan måske være en god mandelgave til børn. Find dem her.
 • Gavekort: Du kan også være kreativ med hjemmelavede gavekort til f.eks. en tur i biografen med børnene i juleferien. På den måde har de noget at se frem til senere i julen også. 
 • Fyrværkeri: På juleaften er der kun en uge til nytårsaften. Det giver dig også mulighed for at lave en lille fyrværkeripakke til børnene som mandelgave. Afhængig af hvor gamle børnene er kan du vælge noget der er helt harmløst og ufarligt. Så kan de enten vælge at gemme det til nytårsaften eller få lov til at skyde noget af det af juleaften.

Har du mange børn til bords juleaften, skal du nok også være forberedt på en potentiel skuffelse hos de børn der ikke vinder en mandelgave. Det er der 2 måder at løse på. Enten kan du sørge for at alle vinder en lille gave, eller også kan du sørge for at have trøstepræmier til dem der ikke finder en mandel.

Begge dele kan nok godt løses på en måde så det ikke giver voldsomme protester. Det er naturligvis bedst hvis børnene ikke synes at de bliver snydt hvis de ikke finder en mandel, så trøstepræmien skal nok være næsten lige så god som hovedpræmien.

Et alternativt forslag til årets mandelgave

Det er svært at være nyskabende hvert eneste år. Er du den, der i din familie, ofte står for at skulle købe mandelgaven til juleaften, så ved du hvad jeg taler om. Det er utrolig svært at finde en gave som alle vil elske.

Du kan finde 3 konkrete forslag til årets mandelgave her. Leder du efter et alternativt forslag til årets mandelgave er vores bud at lave gaven til en uselvisk handling, som gives videre til nogen der har mere brug for det.

Én måde at gøre det på er at "give en ged", som går ud på at give en ged til en fattig familie et sted i verden hvor få ting kan tages for givet. Det kan du gøre via Folkekirkens Nødhjælp lige her.

Du kan også finde ideer til en anderledes mandelgave i denne webshop.

Find endnu flere ideer til årets mandelgave i dette gaveudvalg!

Fandt ikke den perfekte mandelgave blandt ovenstående gaveforslag, så kan du finde mere inspiration i det varierede udvalg herunder.

Viser 36 ud af 36 resultater
Mandelgave / raflegave indpakket 100 kr.
Mandelgave / raflegave indpakket 100 kr.
100.00 DKK.
Mandelgave / raflegave indpakket 100 kr.
Mandelgave / raflegave indpakket 100 kr.
100.00 DKK.
Lokumsbogen 2024 - Ole Knudsen - Bog
Lokumsbogen 2024 - Ole Knudsen - Bog
109.95 DKK.
Lokumsbogen 2024 - Ole Knudsen - Bog
Lokumsbogen 2024 - Ole Knudsen - Bog
109.95 DKK.
Dog Butt Magnets, sæt á 6 stk. fra Kikkerland
Dog Butt Magnets, sæt á 6 stk. fra…
119.95 DKK.
Dog Butt Magnets, sæt á 6 stk. fra Kikkerland
Dog Butt Magnets, sæt á 6 stk. fra…
119.95 DKK.
Letz Laks - Daniel Letz - Bog
Letz Laks - Daniel Letz - Bog
119.95 DKK.
Letz Laks - Daniel Letz - Bog
Letz Laks - Daniel Letz - Bog
119.95 DKK.
Hyggegrineren - René Bindslev - Tegneserie
Hyggegrineren - René Bindslev -…
119.95 DKK.
Hyggegrineren - René Bindslev - Tegneserie
Hyggegrineren - René Bindslev -…
119.95 DKK.
Udkant #25 - Diverse - Bog
Udkant #25 - Diverse - Bog
119.95 DKK.
Udkant #25 - Diverse - Bog
Udkant #25 - Diverse - Bog
119.95 DKK.
Julestriber - Morten Ingemann - Bog
Julestriber - Morten Ingemann - Bog
129.95 DKK.
Julestriber - Morten Ingemann - Bog
Julestriber - Morten Ingemann - Bog
129.95 DKK.
Maileg 2023 - 2 stk snemænd i kuffert
Maileg 2023 - 2 stk snemænd i kuffert
149.00 DKK.
Maileg 2023 - 2 stk snemænd i kuffert
Maileg 2023 - 2 stk snemænd i kuffert
149.00 DKK.
Mandelgave håndklæde 50x90
Mandelgave håndklæde 50x90
149.00 DKK.
Mandelgave håndklæde 50x90
Mandelgave håndklæde 50x90
149.00 DKK.
Mandelgaven Og Julens Sange - CD
Mandelgaven Og Julens Sange - CD
149.95 DKK.
Mandelgaven Og Julens Sange - CD
Mandelgaven Og Julens Sange - CD
149.95 DKK.
Mandelgave / raflegave indpakket 150 kr.
Mandelgave / raflegave indpakket 150 kr.
150.00 DKK.
Mandelgave / raflegave indpakket 150 kr.
Mandelgave / raflegave indpakket 150 kr.
150.00 DKK.
Hoptimist - Snemand i sneen Globe hvid lille
-20%
Hoptimist - Snemand i sneen Globe hvid…
199.95 DKK.159.00 DKK.
Hoptimist - Snemand i sneen Globe hvid lille
-20%
Hoptimist - Snemand i sneen Globe hvid…
199.95 DKK.159.00 DKK.
Udtog Iii - Christian Vind - Bog
Udtog Iii - Christian Vind - Bog
159.95 DKK.
Udtog Iii - Christian Vind - Bog
Udtog Iii - Christian Vind - Bog
159.95 DKK.
Hoptimist - Julemand i sneen Globe rød lille
-11%
Hoptimist - Julemand i sneen Globe rød…
199.95 DKK.176.00 DKK.
Hoptimist - Julemand i sneen Globe rød lille
-11%
Hoptimist - Julemand i sneen Globe rød…
199.95 DKK.176.00 DKK.
Mandelgave indpakket 200 kr.
Mandelgave indpakket 200 kr.
200.00 DKK.
Mandelgave indpakket 200 kr.
Mandelgave indpakket 200 kr.
200.00 DKK.
Årets Mandelgave - Mad og Gastronomi - GO DREAM
Årets Mandelgave - Mad og Gastronomi -…
249.00 DKK.
Årets Mandelgave - Mad og Gastronomi - GO DREAM
Årets Mandelgave - Mad og Gastronomi -…
249.00 DKK.
Hoptimist - Angel Bimble Eg lille
-26%
Hoptimist - Angel Bimble Eg lille
399.95 DKK.292.00 DKK.
Hoptimist - Angel Bimble Eg lille
-26%
Hoptimist - Angel Bimble Eg lille
399.95 DKK.292.00 DKK.
Hoptimist - Angel Bumble Eg lille
Hoptimist - Angel Bumble Eg lille
399.95 DKK.
Hoptimist - Angel Bumble Eg lille
Hoptimist - Angel Bumble Eg lille
399.95 DKK.

Alternative måder at “spille” på

Den mest normale måde at “spille” om mandelgaven på er uden tvivl at der puttes én mandel i skålen med Risalamande. Den der er så heldig at få mandlen i sin portion har vundet gaven. Hvis du synes at legen trænger til at blive ændret en smule, eller hvis i bare ikke er så vilde med Risalamande, så er der andre måder du kan afgøre hvem der skal have mandelgaven på.

 • Du kan f.eks. putte mange mandler i skålen med Risalamande, og lade den person der finder flest hele mandler vinde mandelgaven.
 • Du kan også putte noget helt andet end mandler i din skål med Risalamande. Det kan f.eks. være en vingummibamse eller lignende. Denne variation kan også bruges til børnenes skål, hvis der er sådan en.
 • Hvis i elsker at spille om mandelgaven, men ikke er så vilde med Risalamande, så kan i også spise den dessert i foretrækker i stedet form, og så spille terninger om mandelgaven eller lignende.

Uanset om du vælger at købe gaver til både børn og voksne, så håber jeg at dette indlæg har givet dig inspiration til en god mandelgave ide.