Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Inspiration til julebelysning – udendørs og indendørs

I dagens Danmark er det svært at forestille sig at holde jul uden julebelysning. Danskerne har lige så længe jeg kan huske brugt forskellige former for belysning indenfor, men vi er også ved at nærme os Amerikanske tilstande udendørs flere og flere steder. Savner du inspiration til julebelysning, så læs videre i denne artikel.

Indhold om julebelysning

Inden du læser videre om julebelysning, får du lige først muligheden for at springe direkte til det afsnit du ønsker. Så slipper du for at læse hele artiklen, hvis du er på udkig efter noget specifikt inden for julebelysning.

Udendørs julebelysning

Leder du efter udendørs julebelysning som kan gøre dit hjem mere hyggeligt og give det en snært af julestemning op til jul, så kan du finde inspiration her. Det er vel nok næsten mere sjældent ikke at pynte op til jul udendørs end slet ikke at gøre noget. I hvert fald ser jeg ret mange pyntede buske, træer og meget andet når jeg bevæger mig rundt i Danmark i julemånederne.

Men hvad kan du så bruge som udendørs julepynt? Det kommer jeg med mine bud på herunder:

Den populære laserlys projektor

Hvis du er træt af at bøvle med lyskæder eller bare gerne vil have en flot udendørs julebelysning, så er det altså svært at komme udenom en laserlys projektor. 

Det er et populært produkt, kan viser stjerner i alverdens farver på det den lyser imod. Det kan være dit hus, dine grantræer i haven eller lignende. 

Den store fordel ved produktet er at

 • det ikke koster spidsen af en jetjager
 • det er utrolig nemt og hurtigt at sætte op
 • det bruger mindre strøm end mange lyskæder
 • det tåler vand
 • det giver en utrolig flot belysning på en stor flade

Find produktet her.

Lyskæder til træer, buske m.m.

Det er nok den mest udbredte form for udendørs julepynt i Danmark. At smide en lydkæde i et grantræ, over en busk eller lignende er nok også noget de fleste lige kan overkomme. Og da der jo også er mange mørke timer omkring juletid, så pynter en lyskæde i et træ eller en busk i landskabet.

Lyskæder fås en med en række lys på en snor, hvor lyset kan sættes fast på f.eks. en gren ved hjælp af en lille klemme. Men vidste du at du også kan få net lyskæder, som er rigtig gode til at sætte i buske eller lignende. Fordelen ved dem er at du ikke skal bøvle med at få lysene sat op symmetrisk. Det er klaret for dig da lysene er netforbundet. Du kan også få en lyskæde som er sat på en stand så det nærmest kommer til at ligne et gardin. Find lyskæder her.

Småting til terrassen, haven eller til foran fordøren

Når du får gæster kan du måske gøre en del ved deres julestemning (eller mangel på samme), hvis du gør indgangen til din bolig hyggelig med belysning. Det vil også være hyggeligt at kigge på for dig selv, hver gang du forlader huset eller kommer hjem.

Forslag til den slags ting kunne være:

Lanterne med LED lys
Med denne flotte lanterne fra Sirius, kan du lave en unik og flot stemning.

Lanternen har LED lys og giver et smukt og hyggeligt lys. Den er ideel at bruge uden for din dør, på terrassen eller lignende.

Brug den gerne i kombination andre lamper/lanterner eller nogle af nedenstående ting. Lanternen fås i flere farver. Læs mere her.

LED lys som ligner stearinlys til forveksling
Disse lys kan bruges både for sig selv, f.eks. stillet op i en flok som vist på billedet, for at skabe en hyggelig stemning ved dit indgangsparti eller lignende.

Du kan også bruge dem i almindelige lanterne.

De ligner næsten den ægte vare på en prik, men du slipper for brandfare, os, røg og du får en meget længere og mere miljøvejnlig brændetid med disse LED lys. Læs mere her.

Indendørs julebelysning

Inden for indendørs julebelysning er der endnu flere muligheder, da du her ikke behøver at tænke på vejret som en potentiel farlig faktor. Lad mig forsøge at give dig lidt inspiration til indendørs julebelysning.

Lyskæder til juletræ, store planter og meget mere
Indenfor har du måske også brug for lyskæder til juletræet, store planter som du ønsker at give lidt lys eller måske til et vindue, en reol eller lignende.

Det er faktisk kun din fantasi der sætter grænser for hvor du kan sætte lyskæder op indendørs. I vinduet kan du f.eks. hænge en lyskæde net op for at skabe en hyggelig stemning. Hvis det er et vindue der kan ses udefra, så kan det også være noget du og andre får glæde af når huset ses udefra. Find lyskæder her.

Juletræ med LED lys
Er du allergiker eller bare træt af oprydningen efter et rigtigt juletræ, så kan et kunstigt juletræ med påsat LED lys måske være sagen. Træet er også praktisk hvis du er træt at at støvsuge en masse grannåle op når du har rigtige gran i stuen.

Træet ser utroligt naturtro ud og skaber en hyggelig stemning i mørke. Du kan evt. selv pynte træet yderligere hvis du ikke mener at selve træet med lys er nok. Læs mere her.

Kalenderlys fra Normann Copenhagen
Hold styr på dagene i december og gør det til en daglig rutine at hygge med et kalenderlys ved morgenbordet etc.

Du kan f.eks. få et stilrent og flot kalenderlys fra Normann Copenhagen, med eller uden stage, som kan passe ind i et hvert hjem. Hvis lyset brænder ned for hurtigt, kan du evt. købe mere end 1 kalenderlys. Læs mere her.

USB juletræ
Kender du en person der er lidt nørdet eller en der sidder meget ved computeren, så er her den perfekte genstand til at få denne person i julestemning, nemlig et USB juletræ.

Sæt træet til computeren i USB porten, og juletræet vil begynde at lyse og sprede julestemning blandt nørder, kontormus og andet godtfolk. Læs mere her.

LED julestjerne
Ønsker du at sætte lidt fut i dit vindue eller på dit juletræ, så kan en LED julestjerne være en fin mulighed for at gøre netop dette.

Den kan fås i flere størrelse, og kører på batterier, og kan lyse i forskellige farver. Den skifter mellem flere farver, så den vil kunne tiltrække noget opmærksomhed. Især hvis alle andre pyntegenstande ikke lyser ret meget. Læs mere her.

Stjernelampe
Denne stjernelampe kan nemt bruges året rundt, f.eks. på et børneværelse, men da den ligner en stjerne så kan den også bruges som alternativ julebelysning i den søde juletid.

Den kan fås i flere størrelser, og med eller uden ledning. Måske kan den hænges op foran et vindue ved juletid, sådan så den kan imponere ude som inde. Læs mere her.

Vil du gerne have inspiration til julepynt generelt, så tjek denne artikel om julepynt.

Sikkerhedsråd om brug af levende julebelysning

Selv om LED lys stormer frem, som en både miljøvenlig og og IKKE farlig lyskilde, så vil der i de danske julehjem også tit befinder sig levende lys. Det ér altså også bare hyggeligt med levende lys. Det giver en mere autentisk stemning, når lysene både kan ses, mærkes og duftes, men det er heller ikke ufarligt!

Derfor skal dette afsnit handle om sikkerhed i forhold til levende julebelysning. Hvis et levende julelys først får antændt en juledekoration, en serviet eller måske et juletræ, skal der ikke ret meget til før en alvorlig brand, til fare for alle, kan opstå.

For at undgå uheld der på rekordtid vokser sig store, kan du overveje følgende råd:

 • Brug ikke levende lys i dit juletræ, da risikoen for antændelse her nok er størst.
 • Tjek om dine stearinlys står stabilt inden du tænder dem.
 • Lær børnene at de ikke må lege med ild, og tænde lysene uden en voksen.
 • Forlad aldrig en rum hvor der brænder levende lys. Pust lysene ud, hvis der ikke er voksne mennesker i rummet mere.
 • Hold øje med lysene jævnligt, sådan så der ikke ligger noget let antændeligt for tæt på dem.
 • Hold øje med at lysene ikke brænder for langt ned, så de f.eks. kan antænde en juledekoration.

Hvis uheldet er ude:

Hvis uheldet er ude, og du pludselig får brug for at slukke en mindre ildebrand eller at forhindre at en ukontrolerbar ildebrand opstår, så er det en god ide at have dit sikkerhedsudstyr i orden, samt at vide hvad du vil gøre hvis uheldet er ude.

Hvis du pludselig står i situationen med en juledekoration i brand (eller lignende), så skal du handle hurtigt, for at minimere skader og forhindre at det breder sig for meget. Derfor at det bedst hvis du ikke først skal til at finde ud af hvad du helt konkret skal gøre for at slukke ilden når du står i situationen. Det er bedst at have styr på den slags før uheldet er ude, sådan så du kan holde hovedet koldt og skride til handling med det samme når uheldet er ude.

Udstyr til slukning af ildebrand:

Der findes noget udstyr som bør være i et hvert hjem i forbindelse med slukning af ild. Og især i juletiden, da der hvert eneste år sker en masse uheld som følge af julebelysning.

Udstyr der kan være godt at have er:

 • Pulverslukker – En pulverslukker kan effektivt slukke en ildebrand der har fået så meget fat, så der skal skrappe midler til for at slukke den. Det er et must at have sådan en i et hvert hjem, og måske især til jul hvor mange ulykker med levende julebelysning sker. Find den her.
 • Brandtæppe – Er ideelt til at slukke mindre brande, og det kan samtidig minimere skaderne kraftigt, da det er udviklet til at kvæle ilden. Find det her.
 • Røgalarm – Med en røgalarm er du bedre stillet i forhold til at opdage faren i tide, så du kan nå at slukke og minimere skaderne fra en eventuel brand. Find dem her.

Dine eksempler på julebelysning?

Vil du gerne fremvise din julebelysning, så vil jeg meget gerne se den. Upload et billede til vores Facebook side, hvis du gerne vil fremvise din egen belysning. Det er lige meget om det er udendørs eller indendørs.