Hjemmelavede julekugler

"Juletræet med sin pynt venter på, vi får begyndt" lyder det berømt fra Mogens Lorentzen. I december måned inviteres naturen indenfor og grantræer pyntes med flag, kræmmerhuse, godterier – og ikke mindst julekugler! Julekuglen har været fast inventar på de danske juletræer siden 1895 og findes i dag i et hav af variationer, farver og motiver. Der er med andre ord frit spil, når du vil designe og lave dine DIY julekugler!

Julekugler i mørkerød med nissemænd og koner, glaskugler med håndmalede motiver og snørklede tekster. Du kan efterhånden finde julekugler i alle størrelser og farver, men hvorfor ikke prøve at gøre kunsten efter og lave dine egne hjemmelavede julekugler? Lad dine kreative DIY julekugler pynte ved siden af julepynten fra dine bedsteforældre. Skab noget nyt og anderledes eller hold dig til de klassiske motiver. Mangler du inspiration og gode idéer til dine hjemmelavede julekugler, kan du læse med her.

DIY julekugler – et kreativt projekt for børn og voksne

Kreativitet kender ingen alder. Derfor kan både du og dine børn være med, når der skal males julekugler til juletræet og bedsteforældrene.

Når du designer, dekorer og maler dine egne julekugler, er det dig, der bestemmer niveauet. Har du småbørn i familien, kan du give dem en pensel, deres yndlingsfarver og en julekugle i plastik. Så er der ingen fare på færde, når I julehygger om bordet.

Er du derimod vant til at have en pensel i hånden og kreative projekter omkring dig, kan du kaste dig ud i at lave nogle vilde – ja, næsten professionelle, julekugler med indvendige snelandskaber, sirlige mønstre og glimmer. Prøv forskellige materialer af og find inspiration til hjemmelavede julekugler i læder, træ, plastik og glas her.

Der er rigeligt med muligheder for at samle familien for at lave hjemmelavede julekugler. Kun fantasien sætter grænser for jeres kreativitet, og det fælles familieprojekt vil uden tvivl skabe god julestemning og hygge imellem jer. 

Ideer til hjemmelavede julekugler

Vis / Skjul filtre
Viser 3 ud af 3 resultater
Søde julekugler i plastik med dyremotiver
Søde julekugler i plastik med dyremotiver

Er du vild med dyr men ikke helt skrap til at tegne dem? Så er julekuglerne med motiver af nuttede pingviner, rensdyr og isbjørne helt sikkert noget for dig!

Julekuglen består af todelt plast og kan derfor dekoreres indvendigt med fine motiver i farver og glitter. Farvelæg de medfølgende motiver af polardyr eller mal dine egne. Pynt med glittertusch, inden du drysser sne ned i halvkuglen. Placér tegningen i falsen og luk derefter julekuglen. Sæt et bånd i krogen – og vupti! Så er din julekugle med sne klar til juletræ og juledans.

Julekuglerne i todelt plastisk er ideelle for småbørn, som elsker at tegne og farvelægge, men som stadig har svært ved at male. Vær to om julekuglen eller lav den alene – julestemning forbliver den samme! 

Pris fra: 90.00 DKK.
Julekugler i træ med maling og glimmer
Julekugler i træ med maling og glimmer

Byt den klassiske julekugle i glas ud med en af træ. Det rustikke look og de flotte farver vil hænge flot fra juletræets gren.

Når du dekorerer dine julekugler i træ med glimmer og maling, er der flere ting at være opmærksom på.

Hvis du vælger at tegne dit motiv direkte på trækuglen, skal julekuglen males med akkryllak, inden de dekorative motiver kan folde sig ud på træet. Glemmer du at beklæde kuglen med lak, risikerer du nemlig, at tuschen flyder ud. Når lakken er tør, kan du finde dine hobbytuscher frem og male løs. Lad dig inspirere af de klassiske julemotiver og farver – eller kast dig ud i noget helt nyt og andet.

I stedet for at male med gennemsigtig lak, kan du starte med at male julekuglen i en flot farve. Når malingen er tør, kan du give dig i kast med tuschen, limlakken og glimmeren. Lad duften af julebag og julemusik inspirere dig – så har du julepynt til juletræet og julepakkelegen!

Pris fra: 120.00 DKK.
Julekugler for de kreative eksperter
Julekugler for de kreative eksperter

Vil du hæve niveauet en tand, kan du begive dig ud i en julekugle med julelandskab af Foam CLay og træfiguerer.  Er du vild med at nørkle og dekorere, er dette julekuglen for dig!

Fordel Foam Clay’en i den ene halvdel af julekuglen og pynt den med en udklippet julesø i metalkarton. Tryk træfigurerne ud og saml de mange små dele til en lille landsby. Dekorér dine julehuse og landsby med hobbytuscher og glimmer, inden du let trykker dem ned i Foam Clayen.

Tegn snefnug på julekuglens inder- og yderside med en glimmerlim eller hobbytusch i sølv og hvid. Når limen er tør, trækker du et bånd igennem de to julekuglehalvdele. Når båndet er på plads, kan du forsigtigt placerer minibyen i på nederste del af julekuglen, inden du lukker de to halvdele sammen.

Giv din hjemmelavede julekuglen i gave til en, du holder af, eller hæng den på juletræet i stuen. Har du ikke noget juletræ, kan julekugler – og særligt unikke DIY julekugler, også sagtens pynte dekorativt i en skål, et fad eller lign.

Pris fra: 163.00 DKK.

Find mere inspiration her

Savner du mere inspiration til hjemmelavede julekugler, så kan du finde mange flere kreative ideer lige her.

Du kan også finde inspiration på vores side med færdige julekugler. Vil du gerne have flere ideer til hjemmelavet julepynt, så tjek denne side.