Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Juleklip – tid til julehygge med familien!

Findes der noget bedre og mere julet end juleklip-og-klister for hele familien? Juleklip hører december måned til og skaber glæde og julestemning hos børn såvel som voksne. Saml familien til timevis af gode julestunder, papirklip og hjemmelavet julepynt. Alle kan være med – børn såvel som voksne, så tøv ikke med invitationerne til bedsteforældrene, når julehyggen står for døren. Vi hjælper dig med idéerne. Bare læs med her!

Ingen jul uden julebag, -klip og -pynt! Skru op for hyggen og gør en dag ud af at klippe julepynt til gaver, juletræet og vinduerne. Kun fantasien sætter grænser for jeres kreationer, når papir, sakse og limstifter og -pistoler ligger spredt ud på bordet. Mangler du alligevel inspiration og gode idéer til dit juleklip, kan du som nævnt læse med her. Vi har samlet nogle af Danmarks fineste juleklip med guider. Blandt udklippene finder du blandt andet:

  • Julesilhuetter i karton pyntet med glitterpapir
  • Flettede julehjerter til børn såvel som voksne
  • Kræmmerhuse i flere varianter
  • Fantasifuld juleklip med mos og kogler

Find endnu flere ideer til årets juleklip lige her.

Juleklip for hele familien

Det kræver ikke ret mange materialer eller værktøjer at klippe julestads. Det kan være sjovt at lege med farver, teksturer og værktøjer, men lidt kan også gøre det! I virkeligheden skal du blot have fingrene i en saks, lim og noget papir – så er du godt på vej! 

Vil du gøre lidt ekstra ud af julepynten, kan du med fordel investere i forskellige farver og typer af papir. Eksperimentér blandt andet med glanspapir, karton og pergamentpapir i jeres yndlingsfarver, og kombiner det med gavepapir, avispapir, mellemlægsservietter og måske gamle julekort. 

Juleklip er for både børn og voksne

Det er svært ikke at genfinde en del af barndommens glæder i december måned. Du husker helt sikkert de mange klippe/klistre-dage i folkeskolen og de hundredvis af timer, der blev brugt på at lave verdens længste guirlande i avispapir. De gode minder får smilet frem på læben, men klipperier i julens tegn kan (heldigvis) være meget mere end musetrapper og lange guirlander.

Der findes masser af ideer til juleklip for øvede og kreative sjæle – og mindst lige så mange til morfars pølsefingre! Alle kan være med, når klippe-klistre-hyggen skydes i gang.

Juleklip er for småbørn, der ved, hvad det vil sige at lege med lim og glimmer, for bedsteforældre, som ønsker at bruge en hyggelig eftermiddag med deres søde børnebørn og for voksne, som ønsker at tilføje lidt stiligt juleklip og julepynt til de mange spraglede juledekorationer fra børnehaven. Læs med her, hvis du har brug for gode juleklip-idéer til børn og voksne.

Juleklip til juletræ og julegodter

“Først skal træet vises, siden skal det spises”. Sådan lyder det i mange danske hjem juleaften, når der danses om juletræet. Giv børnene forklaringen på, hvordan juletræet spises.

Pynt juletræet med dit og dine børns hjemmelavede juleklip, og fyld kræmmerhusene til randen. Har du ingen kræmmerhuse, kan godterne fyldes i hjerter eller kurve. Eller du kan kaste dig ud i at lave en masse kræmmerhuse. Så er der styr på julegodterne!

Vis / Skjul filtre
Viser 6 ud af 6 resultater
Silhuetby i karton pyntet med glitterpapir og pergamentpapir
Silhuetby i karton pyntet med glitterpapir og pergamentpapir

Mangler du en idé til årets juleprojekt? Så er den fine silhuetby i karton og glitterpapir måske noget for dig!

Print din skabelon ud, og hæft den på det hvide papir. Skær først vinduerne og derefter omridset af byen ud. Det samme gør du med byens tage i glitterpapir. Hæft pergamentpapir på byens vinduer, inden du limer tagene fast på det hvide karton. Dekorér din fine juleby med LED lyskæder eller LED fyrfadslys – så er der julelandskab for enhver juleelsker!

Pris fra: 167.00 DKK.
Flettede julehjerter – julens traditionelle julepynt
Flettede julehjerter – julens traditionelle julepynt

”Skal vi klippe vores julehjerter sammen” sang Gustav Winckler. Og findes der noget mere romantisk julepynt end flettede julehjerter? Næppe! Derfor er de også meget populære hos både børn og voksne.

Find glanspapiret frem og flet julehjerter til den store guldmedalje. Sværhedsgraden kan justeres alt efter erfaring og alder. Er det første gang, at du inviterer barn og bedstefar til juleklip, kan du med fordel starte med to eller tre strimler.

Pris fra: 83.00 DKK.
Flettede julehjerter med pingviner, isbjørne og rensdyr
Flettede julehjerter med pingviner, isbjørne og rensdyr

Vil du imponere med dine julehjerter, kan du kaste dig ud i et par nuttede julehjerter med motiver af pingviner, isbjørne og rensdyr.

Find glanspapiret frem, og tegn skabelonen på dit papir. Lim øjne, næse og mund på julehjerterne, så dyrene får deres nuttede ansigtsudtryk. Derfra skal dyrene blot flettes sammen!

Pris fra: 165.00 DKK.
Flettede julehjerter formet som en fugl
Flettede julehjerter formet som en fugl

Har du styr på de klassiske julehjerter, kan du løfte niveauet og bevise dine evner med et flettet julehjerte formet som en fugl.

Tegn din skabelon på et stykke glanspapir, og flet de to dele sammen. Hæng det flettede julehjerte på juletræet, eller giv det i gave – lad julefreden sænke sig med et julehjertet formet som en fredsdue. 

Pris fra: 95.00 DKK.
Søde kræmmerhuse med nuttede dyremotiver
Søde kræmmerhuse med nuttede dyremotiver

Find glanspapir og glitterpapir frem, og kom i gang med at klippe og folde kræmmerhuse. Det kan både børn og voksne finde ud af.

Disse søde kræmmerhuse med rensdyr, pingviner og pandaer er lette at lave for både børn og voksne. Lim øjne, ører og næse på dine kræmmerhuse, og saml kræmmerhusdelene med en limpistol. Så har du fine kræmmerhus med rensdyr, pingviner og pandaer!

Pris fra: 165.00 DKK.
Flettede kræmmerhuse for de øvede
Flettede kræmmerhuse for de øvede

Er du en haj til at klippe julepynt, og vil du gerne udfordres, så find saksen frem og flet flotte kræmmerhuse i designpapir. De flettede kræmmerhuse er en tand sværere at klippe og samle end de klassiske kræmmerhuse, men helt klart besværet værd!

Print din skabelon, og find det gode julehumør frem – så har du flettede kræmmerhuse på nul komma fem!

Pris fra: 73.00 DKK.

Juleklip – lad fantasien få frit spil!

Som du måske har bemærket, er der rigeligt med idéer til juleklip og -klister på nettet. Men nogle gange er det bare sjovere at lade fantasien få frit løb og begive sig ud på et juleeventyr med saks, lim og papir.

Skal I for eksempel hente juletræ i weekenden, kan I med fordel gå på jagt efter kogler, gran og mos i vinterlandskabet. Det kan nemlig også bruges, når der først skal klippes julepynt til juletræet! Hæng koglen i et vedhæng, og mal den i en flot julet farve.

Eller hvad med at lime noget plysset mos på dit juleudklip? Lad dig for eksempel inspirere af de fine figurerer med hul klippet i maven, som fyldes med plys.

Lad den smukke vinternatur og dine, dine børns og din families juleudklip pynte i hjemmet! 

Vil du have endnu flere ideer til årets juleklip, så kan du finde det her. Du kan også finde inspiration til mere hjemmelavet julepynt her.