Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Juleudsmykning – nu er det endelig jul!

Julemagien vinder for alvor indpas i de kolde vintermåneder, når gader, stræder, hoteller og stormagasiner tænder deres juleudsmykning. Overalt i Danmark spreder smukke juledekorationer og udsmykninger varme og julefred. Højtiden er ikke til at tage fejl af – de flotte juleudsmykninger inviterer sammen med duften af brændte mandler og gløgg på juleshopping, familiehygge og julesang i kor. Læs med herunder, og find steder, hvor du kan nyde smuk juleudsmykning.

Lys er unægteligt en vigtig del af det at fejre jul i Danmark. De mange kalenderlys, lyskæder og juleudsmykninger inviterer på hyggelige stunder med dine nærmeste. Lad julefreden sænke sig, vær med når nogle af Danmarks og Europas største juleudsmykninger tændes og åbnes for offentligheden. Her på siden har vi håndplukket en håndfuld juleudsmykninger, som er værd at besøge i løbet af december måned. 

Juleudsmykning på d’Angleterre, København

Tradition tro sænker julefreden sig på Kongens Torv, når D’Angleterres juleudsmykning tændes. Turister og københavnere dukker talstærkt op, når de mange julelys tændes til musik fra Den Kongelige Livgardes Musikkorps.

Dekorationerne varierer fra år til år, men traditionen tro repræsenterer julefacaden et kendt eventyr. Hvilket eventyr holdes hemmeligt helt til lysene tændes, så der er god grund til at stå klar med den varme kakao og vanter, når årets juleudsmykning lanceres foran hotellet. For hvert år vil d’Angleterre i god tid annoncere datoen for ceremonien. Dette vil blive oplyst på deres egne kanaler og website.

For de fleste københavnere er julefacaden på D’Angleterre den væsentligste juleudsmykning i København – og det med god grund! Efter flere måneder i efterårsmørket spreder julelysene og dekorationerne nemlig varme og juleglæde på Kongens Nytorv. Åbningsceremonien er gratis og et besøg værd for børn såvel som voksne.  

Magiske juleudsmykninger i Tivoli, København

Findes der noget mere magisk, end når mørket falder på, og Tivoli lyses op af godt en million lys? Tag familien og vennerne med og børnene ved hånden, og oplev Tivoli fra sin bedste side i december måned.

Blandt de mange lysdekorationer vil du finde hyggelige boder, lækkerier og ikke mindst sjov og ballade for børn og barnlige sjæle. Når de funklende lamper bader Tivolis stier i lys og varme, glemmer man hurtigt, at det er bidende koldt og vinter.

Tivolis funklende og skinnende juleudsmykninger får julehumøret og smilet til at vokse blandt store og små – og der er rigeligt med lys at kigge på. De wrappede træer har intet mindre end 60.000 lys på sig og Dæmonen dekoreres i december måned med en stjernehimmel af 5.550 lysdioder.

Magien og julestemningen spreder sig, idet du træder ind i Tivoli – og det med god samvittighed! Tivoli gør nemlig deres bedste for at omstille til grøn energi og betaler hvert år afgift for 12 mio. kr. kWH grøn strøm. 

Du kan give hele familien eller en udvalgt person en tur i Tivoli til jul, via en af disse muligheder.

Vær med når juletræet tændes!

Når først december står for døren, har de fleste store såvel som små byer juletræstænding på programmet. Traditionen tro tændes godt 600 LED lamper på Rådhuspladsens juletræ i København den 1. søndag i advent. Arrangementet starter allerede inden, at det ca. 20 meter høje juletræ tændes, og du vil fra Nyhavn og op gennem strøget til Rådhuspladsen kunne opleve et juleoptog, der spreder glæde og varme.

I Odense tændes lyset kl 17. til musik og underholdning, godterier og besøg af julemanden en af de sidste lørdage i november.

Det kæmpestore juletræ i Århus bliver som altid tændt af byens borgmester, mens underholdning, sang og musik er med til at sprede den gode julestemning.

Du behøver dog ikke være fra tre af landets største byer for at nyde godt af juletræstænding og de danske juletraditioner! Undersøg dit lokalområde, og vær med, når der tændes op for magisk julestemning i din by. 

Fortryllende jul i London

Lyder Winter Wonderland og Hyde Park bekendt? Så er det måske, fordi parken hvert år lægger hus til et af Europas største julemarkeder og smukkeste juleudstillinger. Klar juleshoppingen til synet af smukke lysinstallationer i Hyde Park, inden turen går videre til en eller flere af Londons dekorerede gader.

Tag for eksempel forbi Carnaby Street, som ofte lægger navn og gade til Londons mest spektakulære og farverige lysshows.

Hælder du mere til den klassiske, hvide jul, er Covent Garden et must see! Nyd en varm kop te og en scone i behagelige, julede rammer, og lad julefreden sænke sig omkring jer.

Overalt i byen vil du kunne finde lysguirlander i storformat. Særligt Oxford Street og Regent Street lyser op i december måned, hvor kilometervis af lysinstallationer og guirlander i flotte farver bader shoppegaderne i lys. 

European Capital of Christmas

Hvert år kårer Christmas Cities Network fire byer, som er ekstra seværdige i juletiden, til Europæiske hovedstæder for julen. Julen er hjerternes tid, som vi siger i Danmark, og organisation lægger særligt vægt på værdier som tolerance, integration og fred, når de bestemmer sig for, hvilke Europæiske byer, der løber af med titlen som hovedstad for julen.

Hovedstæderne udsmykkes alt efter deres respektive juletraditioner og kultur. Du vil derfor kunne opleve en anderledes juleudsmykning og stemning, hvis du rejser til en af de fire byer henover julen.

I den søde juletid

Kun fantasien sætter grænser for julens mange udsmykninger. Magien og julestemningen spreder sig overalt, når butiksvinduer, gader og private hjem gøres klar til julefejringen.

Tag på storbyferie i Danmark eller udlandet, køb et weekendophold til en af Europas fire julehovedstæder, eller tag på en simpel, men magisk og sjov køretur gennem Danmark, hvor privatpersoner og juleentusiaster har dekoreret deres hjem til glæde og gavn for alle dem, der har julen kær.