Adventskalender og adventsgaver

Adventsgave

Med en adventskalender kan du, i takt med antal tændte lys i adventskransen, tælle ned til jul med 4 spændende adventsgaver. Én til hver søndag.

Som en ekstra bonus ligger 1. søndag i advent endda ofte allerede i slutningen af november, hvormed du med en adventskalender kan tage en lille smule forskud på december måneds glæder.

Der findes masser af muligheder for at finde en adventskalender online. På den måde kan du nemt sørge for 4 adventsgaver til din veninde, kæreste, mand, kone, mor eller far.

En færdig adventskalender giver dig også mulighed for at overraske dig selv frem til jul, fordi du ikke ved, hvad der gemmer sig under gavepapiret eller i gaveposen.

Her kan du finde en færdig adventskalender

Der findes mange webshops, der har en færdig adventskalender henvendt til enten ham, hende eller par.

 • Adventskalender med kaffe eller te. Hvis der skal prøves nye smagsvarianter i juletiden, er en adventskalender med forskellige smagsoplevelser oplagt. Find den her.
 • Adventskalender med gourmet-slik. Wally and Whiz laver de lækreste vingummier, der er perfekte i konsistensen og har spændende smagsvarianter. Og så har de selvfølgelig også en færdig adventskalender med 4 forskellige æsker. Find den her.
 • Adventskalender med vin. Til vinelskeren er denne færdige adventskalender med 4 forskellige, spændende vine oplagt. Den finder du her.
 • Adventskalender fra Noru. Med en færdig adventskalender fra Noru er der lagt op til masser af forkælelse i hele december måned. Se her.
 • Adventskalender med garn. Strikker eller hækler du? Så har Rito flere adventskalendere at vælge imellem – med 4 adventsgaver til julens hjemmelavede gaver. Læs mere her.

Der findes også flere fysiske butikker, som tilbyder færdigindpakkede adventsgaver eller komplette adventskalendere. Måske kan du finde nogle i dit lokalområde?

Nem adventskalender med egne adventsgaver

Fandt du ikke en adventskalender, der faldt i din eller modtagerens smag? Så kan du heldigvis nemt selv lave en adventskalender – også uden større kreative evner.

Du kan for eksempel købe en adventskalender, der kan hænges op på væggen og bruges år efter år. Der findes flere forskellige slags. Også til voksne, som holder af en stilren indretning i hjemmet. Se her.

Med denne løsning skal du blot finde 4 adventsgaver, pakke dem ind og derefter fordele dem i de 4 lommer i den valgte adventskalender.

Vil du hellere holde det mere simpelt, kan du i stedet lægge de 4 indpakkede gaver i en fin kurv eller en gavepose. Du kan også helt slippe for indpakningen ved blot at finde 4 separate gaveposer, du kan lægge dine adventsgaver ned i. Dem kan du finde her.

Det hele fås online, så det er nemt at lave en adventskalender med gode adventsgaver hjemme fra sofaen.

Idéer til adventsgaver

Fordelen ved en adventskalender fremfor en pakkekalender er, at du kun skal finde 4 adventsgaver og ikke 24. Det giver dig lidt mere økonomisk råderum til hver enkelt pakke, når det samlede budget kun skal fordeles på 4 gaver og ikke det 6-dobbelte.

Hvis du yderligere sørger for at finde et par billige eller gratis adventsgaver til to af julemånedens søndage, kan du endda købe et par rigtig fine gaver til de resterende adventspakker.

Billige adventsgaver

 • Bor du sammen med modtageren, kan du forære vedkommende en rigtig forkælelsesdag: Muligheden for at sove længe, et overdådigt morgenbord, yndlingskagen til kaffe, livretten til aftensmad og lov til at vælge aftenens søndagsfilm. Måske kan vedkommende endda få lov til at slippe for de daglige pligter samtidig og dermed holde fri fra bleskift, vasketøj og madlavning.
 • Arrangér en aftale for modtageren, uden vedkommende ved det, med veninderne eller kammeraterne og giv dermed en surpriseaften i adventsgave.
 • Find en adventsgave som modtageren i forvejen har brug for eller benytter. På den måde bruger du ikke flere penge, end husstanden ville have gjort i forvejen. Det kan være en deodorant, en tørshampoo eller noget helt andet f.eks. herfra.
 • Køb modtagerens yndlingssnacks eller overrask med anderledes amerikansk eller japansk slik. Du finder et stort udvalg lige her.

Andre gode adventsgaver

 • Oplevelser. De fleste mennesker mangler ikke særlig meget, men oplevelser kan man aldrig få for mange af. I denne afdeling er et gavekort til en brunch, biografen eller måske en alternativ oplevelse gode adventsgaver. Du kan finde flere af slagsen her.
 • En personlig adventsgave af chokolade. Hos Getspecial.dk kan du få skrevet en personlig hilsen i chokolade. Se mere her.
 • Gadgets. Der findes et væld af både sjove, praktiske og underholdende gadgets – i mange forskellige prislejer. Se dem alle her.
 • Gourmetlækkerier til hverdagen. Du finder også gode adventsgaver blandt de spændende produkter fra for eksempel Nicolas Vahe eller Lakrids by Bülow. Se et stort udvalg her.
 • En gavekurv med lækkerier. Din adventsgave kan også bestå af en gavekurv med chokolade, øl og vin - og måske endda en blomst. Find et stort udvalg her.

Hvad er advent?

Første søndag i advent markerer starten på et nyt kirkeår, men derudover er advent også, i den kristne tradition, den sidste ventetid frem til Jesu fødsel julenat.

Selve ordet advent kommer også fra det latinske Adventus Domini, som betyder ”Herrens komme”.

Første søndag i advent falder 4 søndage fra juleaften. Er juleaften en søndag vil denne imidlertid være 4. søndag i advent – og første søndag i advent vil således ligge 3 søndage inden. Nemlig den 3. december.

Ofte ligger 1. søndag i advent dog allerede i november, og det kan derfor være en god idé at være ude i god tid, når du skal købe en adventskalender.

Hvis juleaften falder en lørdag, vil 4. søndag i advent nemlig allerede falde den 27. november. Det er dog også den tidligste dato adventstiden kan starte på.

Hvornår er det advent?

Herunder kan du nemt se, hvornår du senest skal have din adventskalender eller de 4 adventsgaver klar til dig selv eller den heldige modtager.

De næste år falder 1. søndag i advent nemlig på følgende måde:

 • 2020: 29. november
 • 2021: 28. november
 • 2022: 27. november
 • 2023: 3. december
 • 2024: 2. december
 • 2025: 30. november
 • 2026: 29. november
 • 2027: 28. november
 • 2028: 3. december