Ideer til pakkekalender og adventsgaver

Søger du ideer til en pakkekalender eller en adventskalender, så kan du finde en masse inspiration i dette indlæg, samt links til gode steder hvor du kan gode gaver eller en hel færdig advents- eller pakkekalender.

Hvad er en god pakkekalender?

En god pakkekalender kan være flere ting

Det er naturligvis meget individuelt, men ofte er succeskriteriet at modtageren bliver glad for initiativet og gaverne naturligvis. Det hjælper også en hel del hvis giveren får en masse positive oplevelser ud af det arbejde der er lagt i at lave eller købe pakkekalenderen. Det er jo trods alt en slat penge eller en masse tid der er lagt i at finde 24 enkelte gaver og at få det stykket sammen til en flot pakkekalender.

Det kommer også an på hvem pakkekalenderen er til. Det er jo vidt forskelligt hvilke gaver kalenderen skal indeholde, alt efter om det er gaver til børn eller voksne.

I denne artikel vil vi forsøge at ramme alle de forskellige modtagergrupper, så du kan finde nogle gode ideer til din pakkekalender uanset hvem den er til.

Til toppen

Hvad er en adventskalender?

Advent er de 4 første søndage inden juleaften. Hvis juleaften, altså d. 24 december er en søndag, så er det d. 4 søndag i advent. Der er altså 4 søndage i advent, og den 1 søndag i advent kommer nogle gange allerede før d. 1 december, så hvis du vil lave en adventskalender, så skal du være ude i god tid.

En adventskalender er således et alternativ til pakkekalenderen, hvor du giver en række gaver til nogle mennesker du holder af. Det kan f.eks. være din kæreste, dine børn eller en ven/veninde. Adventskalenderen indeholder så “kun” 4 gaver, som falder på de 4 søndage i advent, mens pakkekalenderen er 24 gaver, som udleveres fra 1-24 december.

Synes du at 4 gaver er en mere overkommelig opgave, end at skulle give 24, så kan du overveje at give dine nærmeste en adventskalender. Det giver dig mulighed for at skulle finde færre gaver, men måske også at købe 4 lidt bedre gaver, frem for 24 dårligere gaver.

Inden vi kigger på ideer til en god adventskalender, skal vi først lige omkring budgettet.

Til toppen

Lav et budget

Har du lagt et loft for hvor meget gaverne må koste? Hvis ikke, så kan det være rigtig god ide inden du går på jagt efter gaverne. Især hvis du skal købe til mere end én person.

Hvis du på forhånd ved hvor mange penge du vil skyde efter en gaverne pr. person, så har du også mulighed for at tænke over om alle gaverne ca. skal være lige gode (eller dyre). Og du slipper for at prisen på gaverne løber løbsk, når du hele tiden ved hvad du skal rette dig efter.

Til toppen

Sådan kan du lave en billig pakkekalender

Vil du gerne lave en billig pakkekalender, så kan du med fordel lade mange af de første gaver være billige og så bruge hovedparten af budgettet på de sidste gave. På den måde tager du både hensyn til din pengepung og giver gave modtageren lidt spænding og glæde i hverdagen indtil den store gave kan blive uddelt.

En god måde at få lavet en nem og billig pakkekalender er at fortælle modtageren at den bedste gave kommer til sidst, og så lade gaverne indtil være meget billige uden at de er ubrugelige. 

Forslag til de helt billige gaver kan f.eks. være:

 • En lille pose slik
 • Et stykke chokolade
 • En læbepomade
 • Et kinderæg
 • En nøglering
 • Fritagelse for de daglige pligter
 • Tilberedelse af personens livret

Ovenstående gaver vælter ikke ligefrem budgettet, men kan alligevel få smilet frem og skabe hygge og glæde i løbet af december.

Hvis du stiller modtageren i udsigt at den sidste gave er den bedste og dyreste, så har han hun også noget at se frem til på den måde.

Du kan få inspiration til gaver til mange forskellige målgrupper i de næste afsnit.

Til toppen

Ideer til kalender- og adventsgaver til børn

Skal du finde 4 gaver til børn, så er mulighederne jo nærmest uendelige, men mange børn har jo i forvejen så meget legetøj og tøj, så det måske kan være fint med en alternativ gave. Her er et par forslag:

 • Den nemme: Giv dem penge alle 4 søndage, og så kan de selv bestemme hvad de skal bruge dem til. Vedhæft dem evt. til en pose slik eller noget andet sjovt og billigt, så de ikke KUN får pengene.
 • Den måske heldige: Er det større børn, så kunne et skrabelod eller en lottokupon måske være et hit. Evt. sammen med en pose slik, så de har lidt at gnaske på
 • Den sjove: En tur til Lalandia, Zoo, Koncert, i Biografen eller lignende oplevelser. Pak det evt. ind med en seddel så de har et bevis, og gerne sammen med lidt mundgodt, så de også får lidt fornøjelse med det samme.
 • Hjemmebiograf aften: Lav en hjemmebiograf, med børnefilm, popcorn og slik.

Hvis du mangler ideer til adventskalender til børn, så kan du også finde masser af klassiske ønsker på listen herunder:

 • Færdig pakkekalender: Ønsker du et godt udvalg og at gøre det nemt for dig selv, så køb en færdig pakkekalender lige her.
 • Alverdens adventsgaver: Finder du i denne shop. Bl.a. Hello Kitty, Barbir, LEGO og meget mere. Læs mere her.
 • Ideer til kalendergaver til børn: Find en lang række ideer til gode gaver til dine børn pakkekalender lige her.
 • LEGO: LEGO er altid et tit et kæmpe hit for både piger og drenge. Find masser af LEGO lige her.
 • Bamser eller tøjdyr: Find masser af søde bamser og andre tøjdyr lige her.
 • Dukkehus eller tilbehør: Dukkehuse, dukker og andet legetøj specielt til piger, finder du masser af her.
 • Puslespil: Find masser af gode puslespil til både drenge og piger lige her.
 • Hoppedyr: Altid et hit til mindre børn, og både til drenge og piger. Find dem her.
 • Ting til børneværelset: Dekorationer eller ting til værelset, finder du masser af her.
 • Udendørs legetøj: Måske er noget udendørs legetøj lige sagen. Find masser af det her.

Til toppen

Ideer til pakkekalender voksne

Vil du gerne lave en pakkekalender til voksne, så har du sikkert allerede en god idé om hvad nogle af pakkerne skal være ud fra hvad personen ønsker, eller som du ved han eller hun mangler.

Er det en pakkekalender til en gør det selv mand (eller kvinde) du skal give gave til findes der en førdig pakkekalender der egner sig godt til det. Den egner sig også godt til unge der lige er flyttet hjemmefra og som endnu ikke har de mest basale ting som enhver kan få brug for i bestemte situationer. Læs om denne pakkekalender eller bestil her eller her.

Hvis der er plads til det i budgettet, kan du måske snige en oplevelse eller 2 ind i en pakkekalender til voksne. Alternativt må du være lidt kreativ, hvis budgettet ikke rækker til det helt store. Der findes også en række sjove gadgets, som ikke behøver at koste det hvide ud af øjnene. Alle disse muligheder kigger vi lidt nærmere på nu.

 • Den nemme løsning: Køb en færdig pakkekalender med enten søde sager, gadgets eller lækre ting specielt til hende eller ham. Find forslag her.
 • Personlige kalender- og adventsgaver: Du kan også vælge at finde nogle flotte personlige gaver til adventskalenderen eller som gaver til pakkekalenderen. Det kan f.eks. være en pude med foto, en nyttig gave med gravering og meget mere. Find dem alle her.
 • Gør det selv: Køb en helt almindelig dagligdagsting (gerne billig), pak den ind sammen med en lille beskrivelse af hvorfor han/hun modtager den. Det kunne f.eks. være en rulle toiletpapir, som jo er godt at have i en presset situation, en tandbørste, en billig deo, et stykke sæbe eller noget langtidsholdbart mad. Pak tingen ned med en sjov seddel som du selv laver hvis du kan finde en sjov vinkel eller relatere til en sjov oplevelse i har haft sammen som tingen minder dig/jer om. Dette kan du nemt gøre med flere af gaverne. Husk at det er tanken der tæller.
 • Gør det selv: Giv ham eller hende muligheden for at blive rig. Det behøver ikke at koste dig mere end et skrabelod eller en lottokupon.
 • Gør det selv: Giv ham/hende lov til at slippe for de ting han/hun hader. Det kan f.eks. være at du vil støvsuge, vaske tøj, lave mad eller lignende i x måneder.
 • Gør det selv: Giv ham/hende massage, tilbered en fin middag, gør en karbad klar eller andre lignende ting der ikke lige sker hver dag.
 • Køb billige gadgets: Find nogle sjove gadgets i en internetshop. Du kan f.eks. gå i din lokale Tiger butik eller finde en masse sjove gadgets i denne webshop
 • Billige oplevelser: Giv en tur i biografen, inviter på middag, inviter til fodboldkamp på stadion, tag en tur i svømmehallen eller teateret eller lignende. Find fede oplevelsesgaver her.
 • Dyrere oplevelser: Hvis du vil afslutte pakkekalenderen med manér, kan du f.eks. gære det med en lidt dyrere oplevelse. Og gerne en hvor både du og modtageren får noget ud af det. Det kunne f.eks. være med et par koncertbilletter til en kunstner i begge gerne vil opleve eller billetter til et stand-up show eller lignende. Det kunne dog også sagtens være en oplevelse af en lidt andet karakter. Hvad med f.eks. et faldskærmsudspring, en ballonflyvning, et weekendophold, øl smagning, madkursus, et wellness ophold, en tur i en fed superbil. Find alle disse oplevelser og mange flere ved at klikke her.

Vil du gerne gøre noget godt for din kæreste, men holde ham eller hende på pinebænken fra den 1-23 december, så kan du jo lave 23 gaver som beskrevet i første ovenstående punkt, og så slutte af med en af de dyre oplevelser som beskrevet i sidste punkt. Det kunne der komme en rigtig fin pakkekalender ud af hvis jeg selv skulle sige det. Og det kunne blive en ret sjov december for dig som giver – og måske også for modtageren. Om ikke andet, så bliver det da sjovt for modtageren den 24 december.

Til toppen

Ideer til adventsgaver og kalendergaver til hende

Skal du give eller lave en adventskalender eller pakkekalender til din kæreste af hunkøn eller til en veninde eller bare en kvinde du holder af, så kan du få nogle ideer her:

 • Gadgets, oplevelser og meget mere samlet ét sted: Du kan finde både oplevelser, brugbare gadgets og andre ting der egner sig som adventsgaver lige her.
 • Oplevelser: Forkæl hende med et wellness ophold eller andre gode oplevelser. Find masser af spændende oplevelser her. Du kan også give et gavekort til oplevelser.
 • Sjove gadgets: Find masser af sjove og anvendelige gadgets lige her.
 • En personlig besked, skrevet med chokolade: Hvis hun elsker chokolade og også ville blive glad for en sød hilsen, så er denne gave perfekt. Læs mere her.
 • Karikaturtegning: En flot og personlig gave baseret på egne billeder. Læs mere her.
 • Delikatesser: Køb en pakkekalender med delikatesser. Læs mere lige her.
 • Flotte ting til hjemmet: Køb nye pynteting eller andre flotte ting til hjemmet lige her.
 • Make-up: De fleste kvinder bruger det, så måske kan du finde noget du ved hun bruger, eller ønsker sig. Find make-up og meget mere her.
 • Hudpleje: Også noget som mange kvinder bruger. Find det her.
 • DVD eller BLU RAY film. Måske kan du finde en god film til hende som en del af din gave til hende. Find masser af gode film lige her.
 • Gavekort til iTunes. Måske kan du give et gavekort til noget godt og nemt tilgængeligt musik.
 • Cover til smartphone: Find et smart nyt cover til tablet eller smartphone lige her.
 • Hårpleje: Find nogle gode hårprodukter til kvinder lige her.
 • Parfume: Alle kvinder vil gerne dufte godt. Find masser af gode parfumer til kvinder lige her.
 • Et godt magasin. Find et godt magasin eller ugeblad til kvinder.
 • Nøglering med lys: Smart hvis nøglehullet skal findes i mørke. Find en her.
 • Leggings: Leggings har mange kvinder et stort forbrug af. Find dem her.
 • Hjemmesko: Kvinder fryser næsten altid deres tæer, så et par hjemme sutsko kunne være en mulighed. Find inspiration her.
 • Benvarmere: Benvarmere til den kolde vintertid.
 • Halstørklæde: Et flot halstørklæde, så hun kan holde varmen om vinteren og se godt ud samtidig. Find inspiration her.
 • Smykker: Find nogle flotte smykker til hende, f.eks. øreringe, halskæder eller armbånd. Se mere her.
 • Ørevarmere: Et par ørevarmere til den kolde tid, hvis hun ikke foretrækker at gå med hue. Find inspiration her.
 • Hue: En hue hvis hun foretrækker det frem for et par ørevarmere. Find inspiration her.
 • Kaffe eller the: Lidt ekstra godt kaffe eller noget special the. Find kaffe her og the lige her.
 • Vin: En god flaske vin eller måske en helt ny slags, som hun ikke har prøvet før. Find inspiration her.
 • Stearinlys: Nogle flotte stearinlys til en hyggelig aften og som pynter i vindueskarmen eller på bordet. Find inspiration her.
 • Ting til husholdningen: Måske mangler hun nogle nye ting til køkkenet eller til husholdningen generelt? Find masser af gode eksempler på ting lige her.

Til toppen

Gode kalendergaver og adventsgaver til ham

Skal du give eller lave en pakkekalender eller finde adventsgaver til en mand, så kan du finde inspiration her:

 • Sjove og brugbare adventsgaver: Find både gadgets, oplevelser og andre sjove og brugbare ting du kan bruge som adventsgave til en mand lige her.
 • Gadgets: Mange mænd elsker gadgets. Find masser af sjove gadgets lige her.
 • Oplevelser: Der findes masser af gode oplevelser som mange mænd vil elske. Også nogle til enhver pengepung til den store gave til den 24 december. Find eksempler på oplevelsesgaver lige her. Du kan også give et gavekort til oplevelser.
 • Pakkekalender med specialøl: Du kan give ham en ny specialøl hver eneste dag i hele julen. Det er der nok mange mænd der vil elske. Læs mere her.
 • Deodorant: (de behøver jo ikke nødvendigvis være dyre) – Find et stort udvalg her.
 • Parfume: Mænd vil gerne lugte godt, men ved ikke altid hvad der er godt og hvad kvinderne elsker. Du kan hjælpe ham. Find masser af gode parfumer til mænd lige her.
 • Strømper: Mænd er ikke altid så gode til at få skiftet sokker i tide. Altså før de har udtjent deres værnepligt. Det kan du hjælpe ham med. Find sokker eller strømper lige her.
 • Accessories: Mange mænd bruger både smykker og andre accessories, så som slips, solbriller, smykker og andre ting. Find et stort udvalg af accessories til mænd lige her.
 • Barbergrej: Det er noget de fleste mænd altid kommer til at bruge. Find masser af det lige her.
 • DVD eller BLUE RAY film: Find en eller flere gode film til ham som en del af pakkekalenderen. Find dem her.
 • Computerspil: Er manden du skal give gaven til glad for at spille computer kan du måske finde et godt (og billigt) spil til ham. Find dem her.
 • Et godt magasin eller ugeblad: Find et godt magasin eller ugeblad til mænd.
 • Hårvoks: Det er noget mange mænd bruger og som de bare ikke må løbe tør for. Find det lige her.
 • Næse trimmer: Har han svært ved at styre hårene i næsen, så giv ham en næsetrimmer. Find dem her.
 • Undertøj: Det kan være lidt det samme som med sokkerne. Nogle gange skal der bare nye boxershorts til eller nyt undertøj. Find det lige her.
 • T-Shirts: Evt. med sjove tryk eller prints. Find flotte T-Shirts lige her.
 • Nøglebundt: Evt. med en lygte, som er smart når nøglen skal stikkes i nøglehullet i mørke. Find den her.
 • Godt til ganen: Det kan f.eks. være special øl, vin eller chokolade. Find det her.
 • Billeder af dig selv: Nogle lækre billeder af dig selv, hvis du skal give en gave til din kæreste. De behøver ikke engang være frække, men det hjælper sikkert. Læs mere her.
 • Cover til smartphone: Kunne han godt bruge et nyt cover til sin telefon eller tablet, så find dem her.
 • Kaffe eller the. Besøg den lokale kaffe eller the specialbutik og find noget ekstra godt. Find kaffe her og the lige her.
 • Kasket / Cap: Elsker han at gå med en kasket eller cap, så kan du måske finde en ny flot en til ham lige her.
 • Smykker: Mange mænd vil også gerne gå med smykker, og du kan finde et godt udvalg lige her.

Til toppen

Pakkekalender til teenagere og unge

Skal du som bedsteforældre eller forældre købe gaver til en pakkekalender til en teenager eller unge mennesker, så kan det være svært, da de nok er den sværeste målgruppe at købe gaver til.

Her vil vi dog forsøge at klæde dig på til at komme succesrigt ud af denne udfordring, hvor både du og modtagerne bliver glade.

De unge mennesker ved ofte præcis hvad de gerne vil have, og hvis du ikke har en anelse om hvad det er, så start med at stikke en finger i jorden eller spørg dem direkte, så i undgår at skuffe hinanden.

Et par ideer til kalendergaver til teenagere og unge kan f.eks. være:

 • Kropspleje: De fleste teenagere og unge går op i kroppleje. Hvis ikke af interesse, så i hvert fald for at imponere det modsatte køn. Derfor er det en god gaveide til både piger og drenge. Find det her.
 • Tøj: De skal helst se godt ud, være nyt og gerne i de rigtige mærker - både til piger og drenge. Find flot tøj til teenagere og unge lige her.
 • Oplevelser: De fleste unge elsker eventyr og oplevelser. Overrask f.eks. med en biograf-, festival-, koncert-, sportsevent billet eller find andre spændende oplevelser på denne oplevelsesportal, hvor du også kan give et gavekort til oplevelser.
 • Fede gadgets: Du kan finde mange sjove og brugbare gadgets som vil falde i mange unge menneskers smag på denne webshop.
 • Tilbehør til afspilning af musik: De fleste unge elsker at lytte til musik. Har de det rette udstyr til det? Alternativt kan du måske give dem nogle hovedtelefoner, en god og bærbar musikafspiller, et år abonnement til en musiktjeneste som f.eks. Spotify eller lignende. Find inspiration her.
 • Internet: Det er nærmest utænkeligt for nutidens unge at leve en dag uden at være på internettet. Giv dem bedre mulighed for det med mobilt bredbånd eller skaf en god internetforbindelse på deres værelse på anden vis.
 • Film og serier: TV fylder også en del af de fleste teenagere og unges liv, så adgang til populære tjenester som Netflix, HBO og lignende vil med garanti være en god kalendergave til unge.
 • Gavekort eller penge: Er du stadig usikker på hvad du skal give, så kan du altid give penge eller gavekort, så de selv kan skaffe sig det de ønsker. 

Til toppen

Kalendergaver til kæresten

Vil du gerne lave en sød og romantisk pakkekalender til kæresten, så kan du måske få et par ideer du kan bruge i dette afsnit.

Ønsker du at finde kalendergaver af materiel karakter til din kæreste, så hop til nedenstående 2 afsnit.

Ønsker du at give kæresten nogle frække eller erotiske gaver som en del af pakken, så find forslag til den slags gaver her.

Ønsker du romantiske oplevelser som i aldrig glemmer, så læs videre.

Vil du lave en god og romantisk pakkekalender til kæresten, så vil vi foreslå at du går på jagt efter oplevelser, som kan være en god oplevelse i sig selv for jer hver især, men hvor det også gerne må være en god mulighed for at i kan hygge jer, få talt sammen, komme lidt væk fra den travle hverdag og hvor i kan få lidt alenetid.

Der findes et hav af oplevelser der kan være en god gaveide i en pakkekalender til kæresten uanset om det er til en kvinde eller en mand.

Nogle gode eksempler kan være:

 • Weekend- eller spaophold, hvor god mad, massage, afslapning, hygge, selvforkælelse og romantik er nøgleordene.
 • Actionoplevelser, som f.eks. mountainbike, kajak, vandscooter, indendørs ski, hurtige biler.
 • Mad og drikke: Mad og drikke oplevelser findes der mange af, som giver mulighed for afslapning, romantik, og der er endda en del af den slags oplevelser som giver jer mulighed for at lære nye ting generelt og om hinanden.

Find ovenstående oplevelser og mange flere ved at besøge denne hjemmeside som har specialiseret sig i at formidle gode oplevelser til danskerne.

Til toppen

Færdig pakkekalender

Vil du gerne glæde dine nærmeste med en gave hver dag i december eller til hver søndag i advents, men orker du ikke at bruge meget tid på det, så kan du købe en færdig pakkekalender online, og få den leveret lige til døren.

Der findes flere steder på nettet hvor de findes eller du kan bestille dem lokalt hvor du bor og selv afhente. Herunder har vi samlet nogle af dem, så du kan spare tid:

 • Det bedste bud på en færdig pakkekalender finder du lige her.
 • Bestil en kalender med 24 specialøl eller 4 gode flasker vin til en adventskalender. Find inspiration her.
 • Få lavet en kurv fra den lokale vinspecialist, med specialøl, vin og andre godter. Ønsker du at gøre det online, kan du f.eks. gøre det her.
 • Få lavet en kurv fra den lokale købmand.
 • Du kan også finde en færdig pakkekalender til børn og voksne lige her.

Til toppen

Lav selv pakkekalender og inspiration til indpakningen

Hvis du gerne vil lave en hjemmelavet pakkekalender og finde gaverne selv, så kan du finde inspiration til gode kalendergaver eller adventsgaver i nogle af ovenstående afsnit. 

Vil du spare penge eller være lidt kreativ med pakkerne, ved at lave din pakkekalender selv, så kan du med få midler lave noget der ser hyggeligt ud og som vil glæde modtageren i hele december måned.

Det kan f.eks. være:

 • plastikposer eller papirposer, som du kan putte dine gaver i, og som du kan skrive 1-4 eller 1-24 på og gemme i en kasse.
 • almindeligt gavepapir, evt. med ensfarvet parpir, så du kan skrive på eller sætte mærkater på med numre
 • en snor du sætter tøjklemmer på, som kan bruges til at sætte adventsgaver og kalendergaverne fast på.
 • bind gaverne fast på et lille grantræ, eller på nogle grene af gran så du også kan få den hyggelige duft af gran og jul med i din pakke- eller adventskalender.

Find guides til hvordan du kan lave en flot indpakning til årets advent- og pakkekalender lige her.

Køb en færdig indpakning

Du kan også købe en færdig færdig indpakket pakkekalender, som enten er på stativ eller består af andre materialer. Fordelen er at du har en pakkekalender eller adventskalender, som kan bruges år efter år. Det eneste du skal gøre er at fylde gaver i. 

En færdig indpakket pakkekalender, som du selv skal fylde gaver i kan f.eks. være:

Gaverne til pakkekalenderen kan du finde inspiration til i de øvrige afsnit på denne side. Spring evt. tip toppen af denne side og tjek indholdsfortegnelsen for denne artikel.

Til toppen