Personlige julegaver med plakater

Plakater hitter og har gjort det i flere år. Der er i øvrigt intet tegn på, at trenden er på vej tilbage. Tværtimod.

En personlig plakat er derfor en oplagt julegave, når du gerne vil give modtageren en helt særlig gave.

Her får du 3 idéer til unikke plakatgaver til dem, du holder af.

En fotoplakat

Den oplagte personlige plakat er den, hvor du får trykt modtagerens favoritfoto – eller et foto, som du på anden måde ved, vil bringe glæde hos modtageren.

Måske har du selv et godt billede af udsigten fra familiens sommerhus, der kan bringes hjem i stuen? Eller et særligt stemningsfyldt billede fra årets familieferie?

Det kan også være årets julefoto af børnene eller kæledyret i hus. Så kan det foreviges på en plakat, der kan sættes i ramme, i stedet for det traditionelle bordfoto. De fleste fotografer tilbyder levering af digitale filer, der gør det nemt selv at bestille fotogaver online.

En unik citatplakat

Der findes masser af citatplakater på nettet, men det er som regel de samme citater, der går igen og igen.

Det er dog langt fra sikkert, at netop dit, din partners eller din venindes yndlingscitat allerede findes som plakat. Heldigvis kan du sagtens lave en personlig plakat med citater. Det behøver nemlig ikke være billeder, der bliver trykt på papiret – du kan også få trykt tekst.

Måske er der et inspirerende citat, modtageren altid læner sig op ad i livet? Det kan også være vedkommende selv har opfundet sin helt egen talemåde, der er så god, den kræver forevigelse på væggen.

Mulighederne er mange og en personlig citatplakat kan styles i både skrifttyper og farver, så den passer ind i ethvert hjem.

En plakatserie

En plakat er smuk, men flere er endnu smukkere. Særligt hvis de er kombineret med finesse og kreativitet.

Mange hænger både små og større plakater i forskellige størrelser i mindre klynger på væggene. Sådan kan du også forære personlige plakater væk:

En stor plakat med et billede af alle børnene kombineret med en mindre citatplakat - ophængt ved siden af en flot, grafisk plakat der nuancemæssigt passer til resten af hjemmets indretning.

Husk rammer og ophæng

Når du køber plakater i julegave, får modtageren nemt de nye kreationer op på væggen, hvis de leveres indrammede. Her er det en god idé at vælge rammer i samme stil som dem, modtageren allerede har hængende i sit hjem. På den måde opnås det bedste helhedsindtryk.

Nogle rammer sælges med passepartout. Det er en bred papirramme inde i selve rammen, som omkranser plakaten flot rent visuelt. Et passepartout er især smukt, når der er tale om en plakat i fuldfarve, som for eksempel et foto. Den hvide ramme giver nemlig motivet ekstra opmærksomhed.

Er plakatens grundfarve hvid, er det omvendt pænest at ophænge plakaten uden passepartout, da alt det hvide hurtigt kan blive for meget.

I stedet for en ramme kan du også montere plakaterne i træskinner med en snor, som blot hænges op på et søm. Dermed bliver selve ophænget en del af plakatens samlede udtryk. Det er både retro og trendy på én gang.

Vil du have flere julegaveideer?

Vil du have mere inspiration til årets julegaver, så tjek denne side med julegaveideer til både store og små.