Lav årets julefrokost om til en sjov temafest

Vil du holde en anderledes julefrokost, er det oplagt for dig, at du afholder en temafest frem for en traditionel julefrokost. På den måde kan du virkelig slippe fantasien løs og give venner, familie eller kolleger en helt ny oplevelse. Læs mere herunder.

Vi kommer alle til at sidde til rigtig mange julefrokoster i løbet af november og december. Selvom det er hyggeligt, kan det også blive lidt ensformigt i længden. Skal du afholde en julefrokost, kan det derfor være en god idé, at du tænker lidt ud af boksen. På den måde kommer din julefrokost til at skille sig ud fra de andre.

Der er selvfølgelig ingen grænser for, hvilket tema du kan finde på. Det handler bare om, at du slipper fantasien løs. Har du brug for inspiration, kommer vi med tre gode bud til dig her.

Bridget Jones tema

Er du vild med Bridget Jones, er det oplagt, at du afholder en julefrokost med det som tema.

Det kan virke som et lidt smalt tema, og du vil næppe kunne få hverken Colin Firth eller Hugh Grant til at deltage, men hvis du tænker over det, er der masser af referencer til bogen og filmene, du kan dykke ned i.

Først og fremmest er der selvfølgelig de grimme julesweaters, der er et tema gennem flere film. Derudover er der Bridgets forfærdelige forsøg på at tilberede mad. Kan du farve suppen blå, servere en omelet til hovedret og masser af Ben & Jerry is til dessert, vil dine gæster helt sikkert forstå referencen, hvis de kender filmene.

Årti-tema

En anden mulighed er, at du har et bestemt årti som tema.

Alle skal komme udklædte, du serverer mad, der passer til perioden, og I spiller ikke andet end musik fra det årti. Hvis I er mange, der har været unge på nogenlunde samme tidspunkt, er det oplagt, at du vælger det årti, hvor I var unge.

Et årti-tema kan give anledning til rigtig mange gode og anderledes samtaler. Pludselig vælter minderne frem via mad, sange og påklædning. I kan derfor ende med at tale om noget helt andet, end det I plejer til en julefrokost.

Det kan være meget forfriskende og virkelig sjovt – lige meget om det er en julefrokost med dine venner eller kolleger.

Julefrokost med maske på

Et sjovt tema for julefrokosten kan også være, at I hver især skal komme med en maske på, så det ikke er muligt at se, hvem der gemmer sig bag.

Det sjoveste er, hvis der ikke er nogen af jer, der ved, hvem der er hvem. Det kan komme til at gøre, at folk, der normalt ikke taler sammen, kommer til at tale sammen. Særligt hvis du sørger for at skabe en bordplan, hvor I bliver godt og grundigt blandet.

Der findes selvfølgelig tusindvis af andre temaer, som du kan vælge til årets julefrokost. Hvilken der er den rette kommer naturligvis helt an på, hvad du vurderer, dine gæster vil synes om, og hvordan dit ambitionsniveau er.