Hold jul på Island

Vil du gerne væk fra den danske julestress, er det oplagt at prøve en alternativ jul på Island. Mange af de traditioner, som du holder af, tilhører nemlig også en islandsk jul. På Island er der desuden mindst lige så store chancer for at få en hvid jul, som der er i Danmark.

Den danske julestress

Selvom julen gerne skal være en hyggelig højtid for alle, kan man ikke undgå, at mange danskere hvert år føler sig pressede i starten af januar som følge af den stressede tid i december. Vil du gerne undgå at køre dig selv for hårdt, kan det være dejligt at rejse væk over julen.

Nogle mennesker vælger at rejse til varme og sol, men vil du holde fast i julestemningen, kan det være skønt at rejse længere nordpå. Her er der ligeledes lagt op til hygge med tæpper og varm kakao, som der er hjemme i Danmark.

Billeje på Island

Rejser du til Island over julen, er det en rigtig god idé at leje en bil. På Island kan du nemlig køre rundt til mange af de store seværdigheder på forholdsvis kort tid, men der er på den anden side også så langt mellem de forskellige byer, at det er en udfordring at gå distancerne.

Skal du finde en biludlejning på Island, kan du kigge på Billeje Island. Her kan du nemlig sammenligne priser for leje af bil samt leje den bil, der passer bedst til dine behov. Billeje behøver ikke at være besværligt, hvis du blot finde den rette hjemmeside. Har du fundet en billig biludlejning på Island, kan du nyde ferien i fulde drag.

Juletræet kommer ikke til at mangle

Vil du gerne rejse væk fra den danske julestress uden at mangle alle traditionerne, er Island den perfekte destination. Her bliver et grantræ nemlig også pyntet op – ligesom hjemme i Danmark. Dette giver dig og din familie mulighed for at holde traditionerne i hævd, selvom I er væk fra jeres egen bolig.

En anden juletradition, som Island har tilfælles med Danmark, er adventslys. På Island kan dette gøres på to forskellige måder. Enten tændes ét lys hver søndag, ligesom i Danmark, eller også ses adventslysene i form af en trekantet lysestage ofte med elektriske lys.

Nyd naturen

Er I kommet til Island for at slippe væk fra den julestress, der kan opstå i Danmark, bør I nyde den Islandske natur. Der er nemlig meget af den, og her er der god grobund for at finde ro.

Udover de store ubebyggede områder, hvor man for alvor har en chance for at lytte til sine egne tanker, kan du ligeledes finde natur, som vi på ingen måde har i Danmark. Du kan blandt andet bestige vulkaner eller se flotte gejsere.

Ingen jul er perfekt

Rejser du væk over julen, kan det hurtigt føles som om, at julen ikke bliver “rigtig”. Dog findes der ingen perfekt jul, og derfor er det en god idé at huske dig selv på, at så længe du hygger dig, er alting godt.